-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nevykęs bandymas nuraminti rinkas: Europos akcijų rinka grimzta toliau

Europos vertybinių popierių rinka pirmadieninį prekybos sesiją pradėjo pagrindinių indeksų smuktelėjimu, nepaisant Didžiosios Britanijos iždo sekretoriaus sekretorius George'o Osborne'o mėginimo nuraminti rinkas, patyrusias šoką po ketvirtadienio britų sprendimo išstoti iš ES.
Akcijų virža birželio 27 dieną
Akcijų virža birželio 27 dieną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jungtinėje Karalystėje įvykusio balsavimo prieš narystę ES sukeltas sąmyšis finansų rinkose tęsiasi“, – sakė „Accendo Markets“ analitikas Mike'as van Dulkenas.

Londono vertybinių popierių biržos indeksas FTSE 100 prekybos sesijos pradžioje smuko 0,7 proc. iki 6098,70 punkto. Frankfurto biržos indeksas DAX 30 sumažėjo 0,1 proc. iki 9544 punktų, o Paryžiaus biržos indeksas neteko 0,2 proc. ir siekė 4097,3 punkto.

Didžioji Britanija yra pasirengusi ateičiai būdama „stiprybės pozicijoje“ ir neketina artimiausiu metu skubiai koreguoti savo biudžeto, pirmadienį pareiškė Jungtinės Karalystės iždo sekretorius G.Osborne'as.

Tiesa, ministras pripažino, kad šalies ekonomiką vis tiek teks koreguoti ir pridūrė, kad „šiuo metu būtų protinga palaukti naujo ministro pirmininko“ prieš imantis kokių nors veiksmų.

Savo pareiškimu G.Osborne'as siekia nuraminti rinkas, patyrusias šoką dėl praėjusį ketvirtadienį Jungtinėje Karalystėje įvykusios referendumo, kuomet dauguma britų nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos. Iždo sekretorius nieko nekomentavo nuo pats referendumo pabaigos.

„Esame pasirengę bet kam, ką atneš ateities, ir dėkui Dievui, kad tam pasiruošėme“, – sakė JK iždo sekretorius.

Jis taip pat pabrėžė, kad tik JK galės inicijuoti išstojimo iš ES procesą pagal Lisabonos sutarties 50-ąjį straipsnį ir kad tai padaryti tik po to, kai bus aišku, kokių susitarimų su Europos kaimynais sieks Britanija.

G.Osborne'as taip pat pranešė, kad jau kalbėjosi su šalies centrinio banko – Anglijos banko – vadovu Marku Carney ir kad bankas yra gerai pasirengęs nenumatytiems atvejams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius