-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream“ projekte dalyvauja ir Lietuvos įmonės

Lietuvos įmonių bendradarbiavimas su Nyderlandų metalo apdirbimo pramone pateikė netikėtų dividendų: Lietuvos metalo apdirbimo bendrovės bei vežėjai gavo užsakymų ir netiesiogiai dalyvauja Rusijos ir Vokietjos dujotiekio „Nord Stream“ statybose.
Dujotiekis
Dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalas „Versus“ rašo, kad Nyderlanduose gamyba yra labai brangi, todėl šios šalies įmonės į pagalbą pasitelkė kitų užsienio šalių, tarp kurių yra ir Lietuva, bendroves.

Su „Nord Stream“ projektu susijusiems užsakymams žaliavas Lietuvos bendrovėms atveža ir gaminius išveža Lietuvos vežėjai. Bendrovių, kurios gavo užsakymų „Nord Stream“ projektui, pavadinimai neatskleidžiami dėl komercinės paslapties.

„Lietuvos įmonių dalyvavimas tiesiant dujotiekį per tarpininkus puikiai parodo, kad gyvename bendroje rinkoje. Todėl jeigu valstybė kokio nors projekto tiesiogiai ir neremia, jis vis tiek gali būti naudingas verslui“, – sakė Lietuvos komercijos atašė Nyderlanduose Raimonda Balnienė.

„Nord Stream“ sujungs Rusijos Baltijos jūros pakrantę netoli Vyborgo su Vokietijos Baltijos pakrante netoli Greifsvaldo.

Lietuva jau kuris laikas kelia klausimą dėl šio statomo dujotiekio galimo poveikio aplinkai.

Neseniai Lietuvoje viešėjęs ir vasario pabaigoje Groningene Lietuvos ambasados organizuotą verslo seminarą atidaręs „Gasunie“ vadovas Marcelis P.Krameris informavo, kad jo bendrovė yra pasirengusi ilgą laiką abipusiškai ir naudingai bendradarbiauti su Lietuva, pavyzdžiui, kad ir planuojamose suskystintų gamtinių dujų terminalo statybose Klaipėdoje. Dėl šio projekto jis jau buvo susitikęs ir su „Achemos“ koncerno prezidentu Bronislovu Lubiu.

Groningene įsikūrusi didžiausia Nyderlandų ir Šiaurės Vakarų Europos dujų tiekimo bendrovė „Gasunie“ turi 9 proc. „Gazprom“ kontroliuojamos įmonės „Nord Stream“ akcijų, todėl kai kuriuos statybų užsakymus kontroliuoja olandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius