Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubaustas policijos pareigūnams pasipriešinęs anykštietis

Prokurorų prašymu, pasipriešinęs tiesiogines pareigas atlikusiems policijos pareigūnams automobilio vagyste įtariamas anykštietis A. J. nubaustas vienerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme, jos vykdymas atidėtas vieneriems metams.
Antrankiai
Antrankiai / Policijos nuotr.

Nuteistasis įpareigotas dirbti ar užsiregistruoti darbo biržoje ir be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.Tokį nuosprendį priėmė Anykščių rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęsrajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą baudžiamąją bylą dėl nusikaltimo valstybėstarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančioasmens veiklai, kurioje  nusikalstamos veikos padarymu kaltinamas anksčiau teistas 27 metų A. J., teigiama pranešime spaudai.

Šių metų balandžio 7 d. neblaivus A. J., sulaikytas kaip įtariamasis automobilio vagystės byloje ir atvestas į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato areštinę, nepakluso nurodymui užeiti į tardymo kambarį asmens apžiūrai.Pasipriešindamas pareigūnams, panaudojo fizinį smurtą: vienam trenkė durimis, kitam – spyrė koja ir nežymiai sutrikdė sveikatą.

„Padarytos nusikalstamos veikose buvo nustatyti požymiai nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl pasipriešinimo panaudojant fizinį smurtą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui – šiuo atveju tiesiogines pareigas vykdantiems pareigūnams, atliekantiems jiems paskirtas tarnybines funkcijas. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – apsvaigimas nuo alkoholio“, – teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Arenijus Baltrušaitis.

Pasak prokuroro Arenijaus Baltrušaičio, įstatymas už padarytus tokius nusikaltimus numato viešuosius darbus, baudą ar laisvės atėmimo bausmę ikitrejų metų.

Teismas nustatė, kad prokurorai teisingai kvalifikavo nusikalstamą veiką ir pripažino A. J. kaltu, bet buvo atsižvelgta į tai, kad teistumas išnykęs, teisiamasis yra palyginus jauno amžiaus ir nutarta, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti neskiriant jos realaus atlikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius