-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parlamentarai grįžta prie „Snoro“ bankroto aplinkybių

Parlamentarai tęsia žlugusio banko „Snoras“ bankroto aplinkybių tyrimą.
Snoras
Snoras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bendrame Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto ir Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos posėdyje trečiadienį ketinama išklausyti buvusio Lietuvos banko valdybos nario Vaidievučio Ipolito Geralavičiaus, buvusios „Snoro“ Teisės departamento direktorės ir valdybos narės Aušros Ižičkienės bei tuometinės finansų ministrės, o dabar Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojos Ingridos Šimonytės parodymus.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Artūras Paulauskas BNS nekomentavo, kodėl šie asmenys kviečiami, bet teigė, kad parlamentarai rinks naujausią informaciją, susijusią su „Snoro“ žlugimu.

„Kadangi Mazuronio komisijos tyrimas šiek tiek senstelėjo, o mums reikės teikti Seimui išvadas, mes kai ką aktualiname – atsiranda kiek tai naujų liudijimų, atsiranda papildymų, visiškai naujų faktų“, – teigė komiteto pirmininkas.

Tęsti „Snoro“ bankroto aplinkybių analizę Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą bei Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisiją savo nutarimu dar pernai įpareigojo Seimas, suteikęs komitetui ir komisijai specialios laikinosios tyrimo komisijos statusą bei įpareigojęs atlikus parlamentinį tyrimą dėl galimos neteisėtos įtakos teisėsaugai ir Valstybės saugumo departamentui, Seimui atsakyti į 14 klausimų – keli iš jų  susiję su „Snoru“.

Pagal tyrimui suformuluotus klausimus, komitetas ir komisija turi prisiminti FNTT vadovų atleidimo atvejį, gilintis į „Snoro“ banko nacionalizavimo peripetijas, Gardine žuvusio VSD pulkininko Vytauto Pociūno išsiuntimo į Baltarusiją aplinkybes ir kitus klausimus.

Parlamentarai turėtų peržiūrėti ir įvertinti buvusios laikinosios komisijos, kuriai vadovavo „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, 2012 metais tyrusios „Snoro“ žlugimo aplinkybes, padarytas išvadas dėl banko bankroto ir esant būtinybei teiks jas iš naujo tvirtinti Seimui.  

Parlamentarai aiškinsis, kas yra atsakingas, kad Lietuvos bankas neįslaptino medžiagos susijusios su „Snoro“ banku.  

Taip pat tiriama, ar atitinka tikrovę informacija, kad generalinis prokuroras Darius Valys galimai neteisėtai pateikinėjo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjams operatyvinę medžiagą dėl „Snoro“ banko veiklos.

2011 metų lapkričio 16 dieną Lietuvos Vyriausybė nacionalizavo „Snoro“ akcijas. Gruodžio 7 dieną bankui iškelta bankroto byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius