-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasauliniai rizikos draudimo fondai vis labiau domisi Rusijos rubliu

Vieni geriausių rizikos draudimų fondų nuo Berlyno iki Niujorko vis labiau domisi atsigaunančiu Rusijos rubliu, kurio kursas nuo rekordinių žemumų jau pakilo 23 proc.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Stone Harbor Investment Partners“ fonde daugiau nei 40 mlrd. JAV dolerių vertės aktyvų administruojantis Stuartas Sclateris-Boothas ėmė investuoti į rublius vasario vidury tikėdamas, kad rublio kursas JAV dolerio atžvilgiu pasieks 63 rublių už vieną dolerį ribą, kas būtų 6,2 proc. prieaugis, lyginant su rublio kursu praėjusį penktadienį.

„Landesbank Berlin Investment GmbH“ dirbantis Lutzas Roehmyeris, administruojantis aktyvų už 12 mlrd. JAV dolerių, teigia rubliais savo investicijų portfelį papildantis kiekvieną dieną.

Ir tai tik keli investiciniai fondai, kurie kovą dar labiau padidino investicijas į Rusijos rublius. Jų prognozės remiasi idėja, kad naftos kainos, nuo kurių yra itin priklausomos Rusijos rinkos, jau stabilizavosi po to, kai nuo praėjusių metų aukštumų smuko maždaug 60 proc.

Nors rublis besivystančiose rinkose gerokai atsigavo nuo sausį pasiekto dugno, lyginant su „Brent“ naftos barelio kaina, jo kursas ūgtelėjo tik pusę tiek, todėl analitikai mano, kad rublis dar labiau brangs.

„Mes manome, kad Rusija šiais metais pasiūlys gerą investicijų grąžą, – sakė S.Sclateris-Boothas. – Rublis turi didelį potencialą. Mes manome, kad naftos kainos anksčiau šiais metais pasiekė dugną, o (Rusijos) centriniam bankui, mūsų nuomone, sėkmingai pavyks suvaldyti infliaciją.“

Daugiausia pasaulyje energijos eksportuojančios Rusijos bendrasis vidaus produktas mažėjo kiekvieną ketvirtį nuo 2015 metų kovo ir, kaip prognozuojama, nepradės augti iki ateinančių metų pradžios. Rusijos ekonominę padėtį pablogino ir dėl konflikto Ukrainoje įvestos sankcijos.

Tačiau prastėjanti Rusijos ekonomika nesutrukdė L.Roehmyeriui iš „Landesbank Berlin Investment GmbH“, investuojančio į 64 valiutas, savo rublių dalį padidinti nuo 1 iki 3 proc. 2015 metais ir iki 4 proc. šiemet.

„Mes manome, kad naftos kainos dar kils, ir tikimės, kad rublis ir toliau stiprės JAV dolerio ir euro atžvilgiu“, – sakė L.Roehmyeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius