Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitraukė „Pieno žvaigždžių“ vadovas Linas Sasnauskas

Viena didžiausių šalyje pieno perdirbimo bendrovių „Pieno žvaigždės“ šią savaitę pradeda be vieno iš savo vadovų Lino Sasnausko, kuris pastaruosius šešerius metus dirbo vykdomuoju direktoriumi.

L.Sasnaukas tvirtina. kad pasitraukia, nes ir jam, ir „Pieno žvaigždėms“ reikia pokyčių. Visą bendrovės vadovavimą nuo pirmadienio perima Aleksandras Smaginas, kuris per susijusius asmenis yra ir didžiausias bendrovės akcininkas, rašo portalas eversus.lt.

Įmonės vykdomuoju direktoriumi L.Sasnauskas pradėjo dirbti 2005 metais. Tai buvo jo antrasis sugrįžimas į bendrovę – 2002–2004 metais jis dirbo įmonės finansų direktoriumi.

„Visi tie metai pieno pramonėje buvo fantastiški. Sutikau daug asmenybių, susidūriau su daugybe iššūkių, pritaikiau neįtikėtinų sprendimų ir įgijau įdomios patirties – labai daug išmokau iš savo kolegų“, – kalbėjo L.Sasnauskas.

Kol kas nėra žinių, kas pakeis L.Sasnauską, o pastarasis neabejoja, kad tą vietą užims stipresnis, energingesnis ir išmanesnis vadovas, duosiantis įmonei ir jos darbuotojams naują energijos užtaisą.

„Pieno žvaigždžių“ akcijos kaina nuo 2005 metų iki dabar beveik nepakito. Tačiau įmonė per tą laiką išmokėjo 83 mln. litų dividendų, o savo akcijų supirkimui skyrė 14 mln. litų. Per šį laikotarpį „Pieno žvaigždės“ pardavimais ir pelningumu aplenkė kitą Lietuvos pieno perdirbimo įmonę „Rokiškio sūris“.

Rinkos analitikai atkreipia dėmesį, kad Lietuvos pieno pramonė yra ypatinga tuo, kad daugumai didžiųjų bendrovių vadovauja patys savininkai. Todėl jose dirbti samdytiems vadovams ypač sunku: tai rodo jų didelė kaita, pavyzdžiui, „Žemaitijos piene“, „Marijampolės pieno konservuose“.

„Pieno žvaigždžių“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq OMX“ Vilniaus biržos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius