Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pekinas: JAV pasitraukimas iš TPP neturės įtakos ekonominei integracijai regione

Kinija antradienį pareiškė esanti pasirengusi tęsti ekonominę integraciją regione, nepriklausomai nuo Amerikos prezidento Donaldo Trumpo sprendimo pasitraukti iš Ramiojo vandenyno partnerystės sutarties (TPP), informuoja agentūra EFE.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Kinija ir toliau pasisako už ekonominę integraciją Azijos ir Ramiojo vandenyno regione ir tęs derybas dėl Regioninės išsamios ekonominės partnerystės (RCEP) sutarties ir dėl Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono laisvosios prekybos zonos“,– sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Hua Chunyingas.

Pirmadienį D. Trumpas pasirašė įsaką, kuriuo pradeda šalies pasitraukimo iš TPP procesą.

Vašingtono remta sutartis, kurią 2015 metais pasirašė 12 valstybių, dar nėra įsigaliojusi ir JAV pasitraukimas greičiausiai ją sužlugdys.

Sutartį pasirašiusioms šalims – Australijai, Brunėjui, Kanadai, Čilei, Japonijai, Malaizijai, Meksikai, Naujajai Zelandijai, Peru, Singapūrui, JAV ir Vietnamui – kartu tenka 40 proc. pasaulio ekonomikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius