-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mėnesį atostogų išvykos pabrango 8 procentais

2014 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., vartojimo prekių ir paslaugų kainos nepasikeitė, nes kai kurių vartojimo prekių ir paslaugų pigimą atsvėrė kitų vartojimo prekių ir paslaugų brangimas, praneša Lietuvos statistikos departamentas. Tam daugiausia įtakos turėjo padidėjusios atostogų išvykų, keleivių vežimo oro transportu paslaugų, kitų neelektrinių asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, atliekų rinkimo paslaugų, vaisių, farmacijos gaminių kainos ir sumažėjusios šilumos energijos, avalynės, daržovių, alaus, degalų ir tepalų kainos
Atostogos!
Atostogos! / Shutterstock nuotr.

Vartojimo prekių kainos per šį laikotarpį sumažėjo 0,3 procento, paslaugų kainos padidėjo 1 procentu. Paslaugų kainos augo trečią mėnesį iš eilės.

Valstybės ir savivaldybių institucijų reguliuojamos vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,4 procento, o rinkos kainos padidėjo 0,1 procento. Valstybės ir savivaldybių institucijų reguliuojamų kainų pokyčio įtaka buvo neigiama ir sudarė –0,05 procentinio punkto, o rinkos kainų pokyčio įtaka buvo teigiama ir sudarė +0,06 procentinio punkto.

Iš maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų daugiausia atpigo kopūstai – 19,3 procento, ir salotinės daržovės – 13,1 procento. 

2014 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., iš transporto prekių ir paslaugų daugiausia pabrango keleivinio vandens transporto paslaugos – 34,6 procento, ir keleivių vežimo oro transportu paslaugos – 14 procentų. Dviračiai pabrango 1,6 procento, benzinas – 0,4 procento, o atpigo suskystintos automobilinės dujos – 2,8 procento, ir dyzeliniai degalai – 0,9 procento.

Iš poilsio ir kultūros prekių ir paslaugų daugiausia – 7,8 procento – pabrango atostogų išvykos. Atpigo gėlės – 1,7 procento, sporto, stovyklavimo ir poilsio atvirame ore reikmenys – 1 procentu, žaislai ir žaidimai – 0,7 procento, informacijos apdorojimo įrenginiai – 0,6 procento.

Iš įvairių prekių ir paslaugų 1,8 procento pabrango kiti neelektriniai asmens priežiūros prietaisai, reikmenys ir priemonės, 0,7 procento – kirpyklų ir asmens priežiūros įstaigų paslaugos, o elektriniai asmens priežiūros prietaisai atpigo 1,1 procento.

Dėl sezoninių nuolaidų avalynės kainos sumažėjo 3,2 procento, drabužių – 0,4 procento. Aprangos valymo, taisymo ir nuomos paslaugų kainos padidėjo 0,5 procento, kitų aprangos gaminių ir reikmenų – 0,4 procento.

Iš būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų labiausiai atpigo šilumos energija – 4,5 procento, ir anglis – 1,5 procento. Atliekų rinkimo paslaugos pabrango 5,5 procento, būsto nuomos mokesčiai padidėjo 1,7 procento.

Iš maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų daugiausia atpigo kopūstai – 19,3 procento, ir salotinės daržovės – 13,1 procento. Dėl taikomų nuolaidų atpigo bananai – 8,3 procento, vynuogės – 4,1, kriaušės – 3,7, vaisių ir daržovių sultys – 3,3, cukrus – 3,1, kiaušiniai – 2,4, arbata – 1,9, ledai – 1,8 procento. Pabrango seno derliaus daržovės: šakniavaisiai (morkos, burokėliai) – 13,8 procento, svogūninės daržovės – 2,9 procento. Taip pat padidėjo citrusinių vaisių – 12,3 procento, šokolado – 4,6 procento, – kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius