-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę gyventojai turėtų sumokėti deklaruotus įsiskolinimus už 2015 metus

52 tūkst. mokesčių mokėtojų deklaravo, bet nesumokėjo gyventojų pajamų mokesčio už 2015 metus. Už praėjusius metus gyventojai valstybei turi sumokėti 4 mln. eurų .Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ragina gyventojus, deklaravusius pajamas už 2015 metus, tačiau dar nesumokėjusius gyventojo pajamų mokesčio (GPM) ar privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų, tai padaryti artimiausiu laiku.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak VMI Nepriemokų administravimo departamento direktoriaus pavaduotojos Džiugintos Balčiūnienės, didžioji dalis įsiskolinimų nesiekia ir 15 eurų, tačiau laiku nesumokėjus už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami delspinigiai, ir skola auga.

VMI ragina gyventojus nedelsti, ir, prisijungus prie Mano VMI (www.vmi.lt/manovmi), pasitikrinti, ar jie neturi mokesčių skolos.

Jei gyventojas turi deklaruotų įsiskolinimų už 2015 metus, artimiausiu metu juos turėtų padengti, nes nesulaukusi įmokų VMI inicijuos išieškojimo veiksmus, duodama nurodymą kredito, mokėjimo, elektroninių pinigų įstaigoms nurašyti mokestinės nepriemokos sumas iš asmens sąskaitos.

„Mokesčių inspekcija geranoriškai ragina gyventojus sumokėti pradelstus mokėjimus, nes priverstinis lėšų nurašymas nuo sąskaitų gali sukelti nepatogumų patiems gyventojams“, – teigia D.Balčiūnienė.

Patiriantys laikinų ekonominių sunkumų, dėl kurių negali sumokėti turimų skolų, gyventojai gali kreiptis į artimiausią VMI aptarnavimo skyrių dėl mokestinės paskolos sudarymo ir mokėjimų išdėstymo dalimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius