-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąjį ketvirtį įsteigta 2,6 tūkst. naujų įmonių

Pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje buvo įsteigta rekordiškai daug – 2604 naujos įmonės, arba 17 proc. daugiau nei 2010-ųjų sausio–kovo mėnesiais.
Verslininkas
Verslininkas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Tai yra įspūdingas skaičius. Tai yra beveik tiek pat, kiek buvo įkurta 2007 metais (ekonominio pakilimo metu – BNS)“, – ketvirtadienį pristatydamas šiemet vykusius verslumo renginius ir naujausius duomenis kalbėjo Ūkio ministras Rimantas Žylius.

Dar 6 tūkst. potencialių būsimų verslininkų šiemet apsilankė Ūkio ministerijos ir viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ organizuotuose verslo skatinimo renginiuose, kuriuose išdalinti 707 nemokami pirmųjų verslo metų paslaugų čekiai.

R.Žyliaus teigimu, Lietuvos gyventojams netrūksta idėjų, iš ko padaryti verslą, o prie „starto pozicijos“ sustojama tik dėl dviejų klausimų – iš kur gauti tam būtinų pinigų ir kaip tai pradėti. Anot ministro, pagrindinis verslumo skatinimo įrankis, kurį gali suteikti valstybė – tai padėti žmogui žengti pirmąjį žingsnį nuosavo verslo link.

„Verslios Lietuvos“ vadovas Paulius Lukauskas kalbėjo, jog šių metų verslo skatinimo naujovė – pirmųjų verslo metų paslaugų čekiai – sulaukė didelio susidomėjimo. Verslininkai, gavę šiuos čekius, gali nemokamai gauti verslo konsultacijų, mokymų, jiems suteikiama 50 valandų nemokamos prieigos prie interneto.

Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 66 tūkstančiai įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius