Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Algirdas Butkevičius: kodėl jūs taip jautriai kalbate apie pensijų kompensavimą?

Valdantieji nesutarė, kaip ir kada bus pradėtos grąžinti per krizę sumažintos pensijos. Po politinės tarybos posėdžio Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Valdemaras Tomaševskis informavo, kad kompensavimo tvarkai sukurti bus kuriama speciali darbo grupė. Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė kaltina socialdemokratus ir finansų ministrą Rimantą Šadžių, kad jie neturi aiškios vizijos, kaip bus grąžintos pensijos.
Liūdesys
Loreta Graužinienė nori skubiai pradėti grąžinti pensijas, valdantieji tam kuria darbo grupę / 123rf.com nuotr.

V.Tomaševskis informavo, kad bus sudaryta nauja valdančiųjų darbo grupė. Jai vadovaus socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Premjeras nenori skubėti

„Darbo grupėje taip pat dirbs finansų ministras ponas Šadžius ir po atstovą iš kiekvienos koalicinės partijos. Manome, kad per artimiausius du mėnesius bus pateiktas planas, kaip bus kompensuojamos pensijos“, – sakė V.Tomaševskis.

Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus, pensijų kompensavimo mechanizmas bus pateiktas Seimui. Jis tikino, kad R.Šadžiaus ir A.Pabedinskienės prašė nepolitikuoti ir projekte nurodyti, iš ko bus galima kompensuoti pensijas.

„Bus aiškus mechanizmas, įvertinus mūsų galimybes“, – sakė premjeras. Kada bus kompensuotos pensijos, Vyriausybės vadovas neatsako.

Premjeras R.Šadžiaus ir A.Pabedinskienės prašė nepolitikuoti ir projekte nurodyti, iš ko bus galima kompensuoti pensijas.

„Mes turime šalyje sukurti stabilią situaciją tiek ekonominėj srity, tiek socialinėj sferoj. Ir visada reikia pirmiausia galvoti apie naujų darbo vietų sukūrimą. (…) Mes turime kalbėti apie tvarų ekonomikos augimą Lietuvoje, apie pajamų augimą, įplaukų į biudžetus didėjimą. Ir tas priaugis turi būti panaudotas socialiniam jautrumui likviduoti pirmiausia kompensuojant pensijas“, – sakė A.Butkevičius.

L.Graužinienė siekia kuo greičiau

Tuo metu Seimo pirmininkė L.Graužinienė nebuvo patenkinta socialdemokratais ir finansų ministru R.Šadžiumi.

„Tenka pasakyti ir apgailestauti, kad socialdemokratai, konkrečiai finansų ministras, dar neturi aiškaus plano, kokiomis datomis vyks kompensavimas. Apsikeista dar kartą nuomonėmis. Liekame prie savo nuomonės, kad pensijų kompensavimas turi būti pradėtas kuo anksčiau“, – sakė „darbietė“.

Pasak jos, pensijas būtų galima pradėti grąžinti nors po dalį, tuo metu R.Šadžius siūlo kompensuoti visą sumą iš karto.

„Finansų ministras nori kalbėti iš karto apie visą sumą. Tai ir yra esminiai nesutarimai. O milijardą litų rasti ne taip lengva. Kitas momentas, tai iškart atsiliepia į finansinius rodiklius, skolinimosi rodiklius. Todėl išsiskiria mūsų pozicijos. Mes laikomės pozicijos, kad reikia pradėti po mažą žingsnelį ir dalims“, – sakė L.Graužinienė.

Pasak A.Butkevičiaus, viršplaninės pajamos, kaip vienas realiausių pensijų kompensavimo šaltinių, bus įvertintos tik pasibaigus pirmajam ketvirčiui.

„Kodėl jūs taip jautriai kalbate apie pensijų kompensavimą? – sakė premjeras paklaustas, ar dėl to reikės peržiūrėti kitų metų pensijas. – Mes turime kalbėti apie visą Lietuvą, apie ekonominės situacijos gerėjimą. Kada ji gerės, tada lengvai kompensuosime pensijas, didinsime socialines išmokas. Man įdomu, kad jauni žmonės, studijuojantys, baigę universitetus, profesines mokyklas, žinotų šitos Vyriausybės pagrindines kryptis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius