Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Premjeras apie valdančiosios koalicijos ateitį: negali būti taip, kad nebūtų kaip nors

Ieškodamas atsakymų į klausimus apie valdančiosios koalicijos ginčus ir kitų metų biudžetą, premjeras Andrius Kubilius įkvėpimo ieško kareivio Šveiko žodžiuose. Ministras pirmininkas žurnalistus trečiadienį patikino, kad „negali būti taip, kad nebūtų kaip nors“.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Svarstymų įvairiausių yra buvę. Mes pas prezidentę lankėmės prieš porą savaičių. Buvo svarstomi biudžeto reikalai koalicijos pokalbyje su prezidente. Vėliau kai kurioms partijoms apsigalvojus, ypač dėl mokesčio didinimo, Vyriausybėje mes nuėjome šiek tiek kitu keliu“, – paklaustas, kokie nesutarimai skaldo koaliciją, sakė premjeras Andrius Kubilius.

Jis dar kartą pakartojo tikįs, kad susitarti koalicijos partneriams dėl taupymo priemonių pavyks: „Seime vyksta diskusijos, esu įsitikinęs, kad visiems užteks racionalumo rasti tokius sprendimus, kurie atitiktų ir laikmetį, ir galimybes. Laikmetis nėra labai paprastas, labai sparčiai besikeičiantis ir dažnai ne į gerą pusę.“

Valdančiosios koalicijos stabilumu suabejota antradienį, kai po pateikimo Seime pritarta siūlymui, numatančiam kitąmet nepervesti 2 proc. į privačius pensijų fondus. Siūlymas buvo paremtas konservatorių ir socialdemokratų balsais.

„Abiejose pusėse yra teisingų argumentų. Ir tų, kurie sako, kad privatus kaupimas yra svarbus ilgalaike prasme. Bet lygiai taip pat svarbus argumentas, kad dabar pensijų fondams pervedant mokesčių mokėtojų pinigus ir jiems investuojant į vertybinius popierius užsienio rinkose, situacija yra tiek neaiški, nerami ir besikeičianti į blogą pusę, kad tokios investicijos ne visada gali tinkamiausiai apsaugoti žmonių reikalus ir būsimųjų pensininkų pensijas“, – žurnalistams savo svarstymus dėstė A.Kubilius.

„Gali būti taip, kad bus rasti kiti sutarimai. Teorinių galimybių yra daug, bet aš jų nesvarstau. Kaip kareivis Šveikas yra sakęs – negali būti taip, kad nebūtų kaip nors“, – kalbėjo premjeras paklaustas, ar negalvojama apie mažumos Vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius