-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Pekino vadovaujamo plėtros banko Rusija prisijungs kaip Azijos valstybė

Kinija Rusijai leis prisijungti prie neseniai įkurto ir Pekino vadovaujamo „Azijos infrastruktūros plėtros banko“ (AIIB), rašo naujienų svetainė „Asia Times“. Tiesa, įdomi detalė yra ta, jog Rusija šiame banke bus traktuojama kaip Azijos valstybė.
Rusija
Rusija / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Rusija buvo klasifikuota kaip AIIB dalyvė Azijos šalis“, – Pietų Korėjos naujienų agentūrai „Yonhap“ teigė šaltinis banke. Šaltinis dalyvavo ketvirtajame Pekino derybų raunde, kuriame buvo aptarta tolesnė banko plėtra.

Kaip pažymi „Asia Times“, jeigu informacija apie Rusijos prisijungimą prie AIIB Azijos šalies statusu yra teisinga, tai reiškia, kad Pekinas žengia dar vieną reikšmingą geopolitinį žingsnį suartėjimo su Maskva link.

Maskva turėtų didesnę įtaką AIIB, kuris buvo sukurtas kaip panašių plėtros bankų, kuriems vadovauja JAV, alternatyva.

Be to, toks sprendimas būtų naudingas Rusijai, kurios didesnė teritorijos dalis yra išsidėsčiusi Azijoje. Maskva turėtų didesnę įtaką AIIB, kuris buvo sukurtas kaip panašių plėtros bankų, kuriems vadovauja JAV, alternatyva.

Kitose finansinėse institucijose, tokiose kaip Pasaulio bankas ir Azijos plėtros bankas, Rusija yra atstovaujama kaip Europos šalis.

Kinijos žiniasklaidos duomenimis, AIIB narėms Azijos šalims priklausys apie 75 proc. balsų. 

AIIB buvo įkurtas 2014 m. Kinijos siūlymu. Banko įkūrimo deklaraciją pasirašė iš viso 21 šalis. Centrinė banko būstinė įsikūrusi Pekine, o banko įstatinis kapitalas siekia apie 100 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius