Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra siekė pratęsti buvusio „Mitnijos“ savininko turto areštą, nuslėpdama jo mirtį, teigia našlė

Buvusio „Mitnijos“ savininko ir vadovo Antano Gureckio našlė teigia, kad Kauno apygardos prokuroras Zenas Leonavičius mėgino pratęsti jos mirusio vyro turto areštą, mėgindamas nuslėpti jo mirtį.
Antanas Gureckis
Antanas Gureckis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Atviras pasityčiojimas. Prokuroras Z.Leonavičius neparodė teisėjai mano vyro mirties liudijimo“, – „Kauno dienai“ sakė V.Gureckienė.

Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Ona Valentukevičiūtė gavo Kauno apygardos prokuroro Z.Leonavičiaus prašymą pratęsti trims mėnesiams laikiną nuosavybės teisių apribojimą A.Gureckio turtui.

Šiemet balandį turtą buvo leista areštuoti pusmečiui.

Teisėja pabrėžė, kad prokuroras nenurodė motyvų, kodėl nuosavybės teisių apribojimo terminas turėtų būti pratęstas dar trims mėnesiams. Prokuroro Z.Leonavičiaus prašymą teisėja O.Valentukevičiūtė atmetė.

„Byloje nėra A.Gureckio mirties liudijimo, tačiau visuotinai žinoma aplinkybė, kad šis asmuo yra miręs. Mirusiam asmeniui įtarimų negalima pareikšti. Jis baudžiamojoje byloje negalėtų atsakyti kaip civilinis ieškovas, todėl laikinųjų nuosavybės teisių apribojimas A.Gureckio turtui yra nepagrįstas“, – teigiama teisėjos nutartyje.

Šią nutartį iki antradienio dar buvo galima apskųsti Kauno apygardos teismui, tačiau prokurorai to nepadarė.

Pasak prokuroro Z.Leonavičiaus, Gureckiai anksčiau skundėsi Kauno apygardos teismui dėl areštuoto turto, tačiau teismas pripažino, kad laikinas apribojimas teisėtas.

„Jeigu buvo pripažinta, kad nutarimas dėl turto arešto teisėtas, tai aš paprašiau terminą pratęsti. Aišku, dabar faktas kitas, bet tie motyvai nieko nereiškia“, – sakė Kauno apygardos prokuroras.

V.Gureckienė iš karto po vyro mirties dėl savižudybės apkaltino buvusius verslo partnerius. 2006 metais Gureckiai pardavė „Mitnijos“ akcijas už 57 mln. litų „MG Baltic Investment“ – vienai „MG Baltic“ koncernui priklausančių įmonių.

„Kai žmogus miršta, byla turėtų būti nutraukiama, bet ji gali būti ir tęsiama. Nenorėčiau smulkiai aiškinti, bet mes čia ir kitaip galvojame, apie kitokį tyrimą ir aplinkybių aiškinimąsi. Taip, neturėtų būti pratęsiamas turto areštas, bet yra ten ir kitų niuansų, dėl kurių galima galvoti apie pratęsimą“, – užuominomis teisinosi prokuroras Z.Leonavičius.

„Remiantis Kauno apylinkės teismo nutartimi išeina, kad turto areštas panaikintas baudžiamojoje byloje, tačiau dar du kartus turtas areštuotas dviejose civilinėse bylose. Taigi realiai turtas vis dar areštuotas“, – guodėsi V.Gureckienė.

Ilgametis statybų bendrovės „Mitnija“ vadovas ir įkūrėjas A.Gureckis nusišovė šių metų birželio 29- osios rytą savo namuose. Tuo metu iš Vilniaus atvykę pareigūnai name darė kratą, kaip teigė artimieji, ieškojo bendrovės „Mitnija“ dokumentų.

V.Gureckienė iš karto po vyro mirties dėl savižudybės apkaltino buvusius verslo partnerius. 2006 metais Gureckiai pardavė „Mitnijos“ akcijas už 57 mln. litų „MG Baltic Investment“ – vienai „MG Baltic“ koncernui priklausančių įmonių.

Dar trejus metus A.Gureckis vadovavo „Mitnijai“, o pernai paliko bendrovę. Per tą laiką jis išpirko 10 proc. akcijų.

Šių metų birželio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pagal bendrovės „Mitnija“ pareiškimą pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. „Mitnija“ kaltino A.Gureckį 2007–2008 metais sudarius fiktyvias sutartis ir darbų atlikimo aktus. Verslininkui ir jo artimiesiems buvo pateikti ieškiniai, kurių bendra suma siekia 77 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius