-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PZU Lietuva“: ilguosius savaitgalius praleidžiančių užsienyje padaugėjo trečdaliu

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenimis, prieš ilguosius kelionių rinkoje vėl fiksuojamas pagyvėjimas – Joninių ir Valstybės dienos savaitgaliams buvo sudaryta trečdaliu daugiau kelionių draudimo sutarčių nei pernai tuo pačiu metu.
Keliautojai
Keliautojai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Kelionių organizatoriaus „Baltic Clipper“ duomenimis, šiemet laisvas dienas lietuviai išnaudojo keliaudami tiek tolimesnėmis kryptimis ilsėtis, tiek pažintinėms kelionėms į kaimynines šalis.

Pasak „Baltic Clipper“ marketingo vadybininkės Danos Miškinytės, šį sezoną ilgiesiems savaitgaliams lietuviai ypač aktyviai rinkosi poilsio keliones prie Viduržemio jūros ir trumpus kruizus laivu į Stokholmą.

Populiariausios trumpų kelionių lėktuvu kryptys – Paryžius, Roma, Milanas, taip pat Didžiosios Britanijos, Airijos ir Vokietijos miestai. „Gyvenantys mažesniuose miestuose šių metų ilgiesiems laisvadieniams rinkosi keliones autobusu į Lenkiją, Latviją ir Estiją“, – sakė D. Miškinytė.

Kelionių organizatorių ir draudikų teigimu, šiemet pastebima, kad vienas po kito sekantys savaitgaliai paskatino daugumą atostogautojų sujungti šventines dienas į vienas ilgesnes atostogas. „Baltic Clipper“ duomenimis, daugelis keliautojų, nusprendę pailsėti šiltuose kraštuose, prie 4 dienų savaitgalio prijungė kelias atostogų dienas ir rinkosi 7 nakvynių trukmės poilsines keliones į Turkiją, Kretą, Maljorką. Praleisti ilguosius savaitgalius šiuose kraštuose dauguma poilsiautojų suplanavo prieš 2-4 mėnesius.

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ Asmens žalų skyriaus vadovo Ronaldo Grizicko teigimu, šį sezoną draudžiamųjų įvykių skaičiumi iš kitų kraštų ypač išsiskiria Turkija. „Mūsų duomenimis, 50 proc. visų Joninių savaitgalio kelionių draudžiamųjų įvykių buvo užfiksuota būtent Turkijoje. Šioje šalyje žmonės būtinosios pagalbos kreipėsi dėl hipertenzijos, ūmaus tonzilito, viršutinių kvėpavimo takų infekcijos ir ūmaus gastroenterito“, – sakė R. Grizickas.

Pasak R. Grizicko, turistai Europoje į medikus dažniau kreipiasi dėl smulkių traumų kelionės metu – patemptų raiščių, peršalimo ar dantų skausmo. Savaitgaliais keliaujantys į Europos miestus patiria ir su bagažu susijusias nepatogumų – vėluoja arba pradingsta keliautojų lagaminai.

„Baltic Clipper“ vertinimu, ilgųjų savaitgalių ir trumpų atostogų kelionėms šiltuose kraštuose – Turkijoje, Egipte ir Ispanijoje kelionė vienam asmeniui kainuoja nuo 899 Lt, kelionėms autobusu į kaimynines šalis vienam asmeniui kainuoja nuo 199 Lt. „PZU Lietuva“ duomenimis, ilgųjų savaitgalių kelionių draudimas kainuoja 15 Lt. Vidutinė ilgojo savaitgalio žala – apie 700 Lt. Esant sudėtingiems atvejams, kai susirgusius poilsiautojus tenka operuoti ar susižeidusius gabenti specialiais medikų ekipažais, gydymo kaštai užsienyje išauga 10-20 kartų.

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ 2009 metais išmokėjo 95,5 mln. Lt draudimo išmokų. Per pirmąjį šių metų ketvirtį buvo išmokėta 25,1 mln. Lt draudimo išmokų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius