-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ragučiui“ už neleistiną reklamą skyrė 10 tūkst. litų baudos

Suomijos bendrovei „Olvi“ grupei priklausančiai Kauno alaus daryklai „Ragutis“ nepavyko išvengti 10 tūkst. litų baudos, kurią įmonei skyrė Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba.
Alaus darykla Ragutis
Alaus darykla Ragutis / Ragutis.lt nuotr.
Temos: 2 Reklama Ragutis, AB

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį atmetė „Ragučio“ skundą. Šis sprendimas per 14 dienų gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui, BNS pranešė VAAT atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba baudą „Ragučiui“ skyrė šių metų kovą už neleistiną alkoholio reklamą interneto svetainėse bei lauko reklamą Vilniuje, kurioje nebuvo įspėjimo apie alkoholio žalą sveikatai.

„Ragutis“ skunde teismui tvirtino, jog interneto svetainėse buvo pateikiama tik informacija apie įmonės gaminamą produkciją ir prašė baudą panaikinti ar sumažinti. VAAT nuomone, įmonė pažeidė Alkoholio kontrolės įstatymą, o jai skirta bauda yra proporcinga teisės pažeidimui.

„Ragutis“ yra vienas iš trijų didžiausių alaus gamintojų Lietuvoje. Kauno įmonė, be alaus ir sidro, gamina alkoholinius kokteilius, importuoja ir platina sultis „Aura“ bei „Heineken“ alų.
„Olvi“ per jos valdomą Estijos alaus daryklą „A.Le Coq“ valdo 99,56 proc. „Ragučio“ akcijų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius