-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raimondas Kuodis: dėl mokesčių reformos biudžeto skylė būtų gerokai mažesnė

Ekonomistas Raimondas Kuodis skaičiuoja, kad tikroji biudžeto skylė dėl mokesčių reformos būtų keliskart kuklesnė nei suskaičiavo valdantieji, rašo „Verslo žinios“.
Raimondas Kuodis
Raimondas Kuodis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Premjero sudarytą mokesčių darbo grupę konsultavusio ekonomisto Raimondo Kuodžio viešai prieinama skaičiuoklė rodo, kad negautos tiesioginės pajamos į biudžetą dėl mokesčių darbo grupės siūlymų sudarytų apie 300 mln. litų, o ne 1-1,4 mlrd. litų.

„Esmė yra ta, kad jokio milijardo skylės dėl mano siūlomo reformos varianto nebūtų, kalbama maždaug apie 300 mln. litų, įtraukiant ir “Sodros„ ribas. Bet esminė “Sodros„ reforma, pereinant nuo bendro katilo principo prie asmeninių sąskaitų, nesunkiai neutralizuotų ir šį skaičių“, – sakė R.Kuodis.

Ekonomisto skaičiavimai rodo, kad tiesioginės biudžeto netektys siektų apie 545 mln. litų, tačiau jos mažėtų beveik dar perpus, iki 303 mln. litų, įvertinant tai, kad būtų surenkama daugiau gyventojų pajamų mokesčio ir sumokama daugiau PVM dėl padidėjusio darbo užmokesčio ir išaugusio vartojimo.

Remiantis preliminariaisiais Finansų ministerijos duomenimis, tiesioginė siūlomų pokyčių įtaka viešiesiems finansams būtų apie 1,4 mlrd.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius