Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rekordiškai daug amerikiečių atsisakė pilietybės nenorėdami mokėti mokesčių

Praėjusiais metais rekordinis skaičius ne savo šalyje gyvenančių amerikiečių, 4279, atsisakė JAV pilietybės. Daugumą amerikiečių tokį žingsnį priverčia žengti daug pastangų reikalaujantis kasmetinis mokesčių deklaracijų pildymas, tapęs ypač komplikuotu pastaraisiais metais, rašo cnn.com.
JAV pasas
JAV pasas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

2015 m., lyginant su 2008 m., amerikiečių, atsisakiusių savo šalies pilietybės, skaičius išaugo aštuoniolika kartų.

Skirtingai negu daugelyje kitų šalių, JAV apmokestina visus savo piliečius, nesvarbu kur jie dirba ar gyvena. Užsienyje gyvenantiems amerikiečiams tai reiškia kalnus darbo su dokumentais, kuris kartais būna toks keblus, jog žmonės priversti kreiptis pagalbos į specialistus.

2010 m. priimti papildomi užsienyje gyvenantiems amerikiečiams skirti mokesčių įstatymai reikalauja atskleisti visą užsienyje turimą turtą, o bankus įpareigoja suteikti informaciją apie amerikiečių turimas sąskaitas.

Tokiomis griežtomis priemonėmis Vašingtonas kovoja su mokesčių vengimu, tačiau tai labai piktina už JAV ribų gyvenančius ir dirbančius 7,6 mln. amerikiečių.

Be to, kai kurie ypač turtingi amerikiečiai savo pilietybės atsisako dėl to, kad ateityje jų lauktų ne tokie aukšti mokesčiai.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius