-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkos dalyviai drąsių rekomendacijų dėl investavimo biržoje nebežarsto

Graikijos skolų krizei krečiant rinkas, Lietuvos kapitalo rinkos dalyviai drąsių rekomendacijų dėl investavimo „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržoje nebežarsto.
Investuotojas
Investuotojas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai rodo „Verslo žinių“ birželio 16–20 dienomis atlikta akcijų rekomendacijų apklausa, kurioje dalyvavo 14 rinkos specialistų. Joje finansų rinkos dalyviai išsakė savo nuomonę, kurias iš likvidžiausių akcijų „Nasdaq Omx“ Vilnius biržoje per artimiausius 6 mėnesius yra verta pirkti, parduoti ir laikyti.

„Šiuo metu daugumą akcijų patariama laikyti, nes po pernykščių metų kilimo ir neutralaus pirmojo š. m. pusmečio rinkoje auga nežinomybė, ko toliau laukti. Įmonių rezultatai gerėja, tačiau tai buvo įskaičiuota į lūkesčius praėjusiais metais“, – sakė banko „Finasta“ analitikas Tadas Povilauskas.

Jis pažymi, kad dėl Graikijos finansų krizės šiuo metu pasaulio rinkose akcijų kilimas yra sustojęs, o panašios tendencijos matyti Baltijos biržose.

Daugiausiai rekomendacijų laikyti Vilniaus biržoje sulaukė „Aprangos“, „City service“, „Grigiškių“, „Lietuvos dujų“, „Teo LT“, „Klaipėdos naftos“, „Litgrid“, „Snaigės“, „Linas agro group“ akcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius