Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų ir baltarusių Lietuvoje lankosi vis mažiau, tačiau jie čia išleidžia įspūdingas sumas

Lietuvoje mažėja turistų iš Rusijos ir Baltarusijos skaičius, taigi mažėja ir jų išleistų pinigų kiekis čia. Nepaisant to, jie vis dar išleidžia daugiau nei kiti turistai, skelbia asociacija Lietuvos medicinos turizmo klasteris.
Odontologai
Odontologai / Projekto partnerio nuotr.

„Lietuvos statistikos departamentas skelbia, kad antrąjį šių metų ketvirtį ženkliau nei šalies vidurkis (4,8 proc.) išaugo svečių skaičius kurortuose – Birštone (15,8 proc.) ir Druskininkuose (8,6 proc.,). Manau, kad viena pagrindinių to priežasčių – visame pasaulyje didėjanti sveikatos turizmo paslaugų paklausa“, – sako Lietuvos medicinos turizmo klasterio vadovas Gražvydas Morkus.

Net ir sumažėjus svečių iš Rusijos ir Baltarusijos, jų į Lietuvą atvežamų pinigų skaičius – vis dar įspūdingas. Nepaisant to, kad pirmąjį šių metų ketvirtį rusai ir baltarusiai Lietuvoje išleido ~14 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, pajamos iš Rusijos bei Baltarusijos turistų (86,5 mln. eurų š.m. I kv.) vis dar didesnės nei iš likusių penkiolikos svarbiausių Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų (82,5 mln. eurų š.m. I kv.).

Pasak Gražvydo Morkaus, paslaugų eksportas į Rytus klostosi palankiau nei prekių eksportas dėl Rusijai taikomų sankcijų ir atsakomojo embargo.

„Manau, kad galimybių pritraukti turistų iš Rytų vis dar turime ne mažiau nei iš Vakarų. Žinoma, reikia taikyti skirtingas šalies ir paslaugų pristatymo strategijas, daugiau dėmesio skirti asmeniniams kontaktams bei ilgalaikio ryšio užmezgimui“, – įsitikinęs ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius