Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 06

Š.Stepukonio skandalas: atskleidė schemų, kurios padeda nepastebimai pasisavinti milijonus

Nors iš pradžių skelbta, kad buvęs „BaltCap“ partneris Šarūnas Stepukonis galimai pasisavino apie 16,6 mln. eurų fondo lėšų, galiausiai paaiškėjo, kad reali Lietuvoje ir Estijoje praloštų pinigų suma gali viršyti ir 30 mln. eurų. Ekspertai žeria kritiką institucijoms ir atskleidė sukčių taikomas schemas, kaip galima pasisavinti tokias pinigų sumas ir jas pralošti niekam nepastebėjus. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen taip pat pareiškė, kad ši istorija kelia klausimų dėl kontroliuojančių institucijų darbo.
Š.Stepukonis galimai pasisavino „BaltCap“ fondo pinigų
Š.Stepukonis galimai pasisavino „BaltCap“ fondo pinigų / 15min.lt fotomontažas

„Lietuvoje pagal viešai prieinamus duomenis pralošta yra 3,5 mln. Visa kita likusi suma, t.y. 26,5 mln. eurų, yra pralošta Estijoje. Tai patvirtina tas faktas, kad ieškinys pareikštas ne tik Lietuvoje UAB „Olympic Casino Group Baltija“, tačiau ir jos akcininkei Estijoje „OB Holding 1“, – 15min aiškino Atsakingo lošimų verslo asociacijos prezidentas Saulius Petravičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Petravičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Petravičius

Tuo tarpu kalbama, jog Š.Stepukonis šiuo metu galimai kariauja Ukrainoje – paskelbta ir tarptautinė jo paieška.

Stebintiems šią milijonų iššvaistymo istoriją kyla klausimas, kaip įmanoma pralošti tiek pavogtų pinigų? Kodėl kontroliuojančioms įstaigoms nesukėlė įtarimų Š.Stepukonio veikla?

Šalia kritikos atsakingoms institucijoms pašnekovai įvardija ir keletą schemų, kurios galėjo leisti pasisavinti dešimtis milijonų eurų ilgą laiką išliekant nepastebėtam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius