-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaldytuvų rinkoje – krizė

Ties išlikimo slenksčiu atsidūrusiai vienintelei Baltijos šalyse buitinių šaldytuvų gamyklai „Snaigė“ smogė kritęs pardavimas strateginėse rinkose – Rusijoje ir Ukrainoje. Smunkant vartojimui, bendrovė drastiškai mažina gamybą ir pardavimą, atleidžia darbuotojus ir tikisi išgyventi, rašo „Verslo žinios“.
Šaldytuvas
Šaldytuvas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Snaigės“ generalinis direktorius Gediminas Čeika sako, kad įmonė pasirinko vieną iš dviejų būdų, kuriuos galima taikyti per krizę. Jie mažina įmonės augimo planus ir bando išsaugoti pelningiausias rinkas.

Sausio antroje pusėje „Snaigė“ pranešė, kad atleis dar apie 300 žmonių Alytaus gamykloje. Atleidus maždaug 500 darbuotojų praėjusių metų pabaigoje, „Snaigės“ gamykloje Alytuje buvo likę apie 1100 darbuotojų, o Kaliningrado gamykloje – apie 500. „Sumažinę dar daugiau nei 300 darbininkų ir apie 50–80 administracijos darbuotojų, manome, kad „Snaigėje“ liks apie 700 darbuotojų – tai visiškai užtikrins vienos brigados, kuri bus pajėgi pagaminti apie 180 tūkstančių šaldytuvų per metus, darbą“,  – tikina įmonės vadovas. 

Alytaus gamyklos pajėgumai – iki 500 tūkstančių šaldytuvų per metus. 

Šią savaitę naujienų agentūra „Bloomberg“ paskelbė, kad Vyriausybės pagalbos paprašė Slovėnijos „Gorenje“, kuri dar beveik prieš dvejus metus domėjosi galimybe įsigyti „Snaigę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius