-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: Suomijos koncernas „Fortum“ gali nupirkti Kauno termofikacijos elektrinę iš „Gazprom“

Suomijos energetikos koncernas „Fortum“ domisi galimybe iš Rusijos „Gazprom“ nupirkti Kauno termofikacijos elektrinę (KTE), teigia su šalių derybomis susipažinę šaltiniai.
„Gazprom“
„Gazprom Energoholding“ atstovas spaudai patvirtino, kad koncernas „Fortum“ domisi galimybėmis įsigyti KTE. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė „Interfax“, „Gazprom Energoholding“, valdančios pagrindinį „Gazprom“ elektros energijos turtą, ir „Fortum“ susitikime Maskvoje buvo aptartos bendradarbiavimo Baltijos šalyse galimybės, įskaitant galimą KTE įsigijimą.

„Gazprom Energoholding“ atstovas spaudai patvirtino, kad koncernas „Fortum“ domisi galimybėmis įsigyti KTE. Tuo tarpu Suomijos kompanija situaciją komentuoti atsisakė.

Anksčiau buvo pranešta, kad „Gazprom“ pradėjo derybas dėl apsikeitimo turtu, tačiau nebuvo skelbiama, koks tai turtas.

99,49 proc. KTE akcijų „Gazprom“ iš „Kauno energijos“ įsigijo 2003 metų kovo mėnesį. Rusijos koncernas už šias akcijas pasiūlė 35 mln. JAV dolerių – daugiau nei Suomijos kompanija „Fortum“.

Pagal investicijų susitarimą „Gazprom“ turėjo padidinti KTE pajėgumą 80 megavatų, bet pakeitė planus ir norėtų didinti elektrinės pajėgumus iki 320-360 megavatų. Tam nepritaria Lietuvos Vyriausybė.

KTE pagamina 80 proc. Kaune suvartojamos šilumos energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius