-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltinis: „Deutsche Bank“ artėja prie susitarimo su JAV dėl gerokai mažesnės baudos

Didžiausio Vokietijos banko „Deutsche Bank“ akcijų kursas penktadienį šoko į viršų reaguodamas į pranešimą, kad bankas artėja prie susitarimo su JAV dėl gerokai mažesnės baudos, susijusios su byla dėl manipuliavimo hipoteka užtikrintų vertybinių popierių kainomis prieš 2008 metų krizę.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl gresiančios milžiniškos 14 mlrd. JAV dolerių baudos banko akcijos šią savaitę atpigo 13 proc. ir paskatino bankų akcijų išpardavimą visame pasaulyje. Tačiau gerai informuotas šaltinis penktadienį pranešė, kad bankas artėja prie susitarimo dėl 5,4 mlrd. JAV dolerių baudos.

Reaguodamos į tokią žinią banko akcijos Frankfurto biržoje iki prekybos sesijos pabaigos padidėjo 6,4 proc. iki 11,57 euro.

Iš pradžių skelbta, kad Jungtinių Valstijų iždo departamentas nori, kad „Deutsche Bank“ sumokėtų 14 mlrd. JAV dolerių bauda. Tačiau bankas pareiškė, kad suma tik preliminari ir kad jis tikisi susitarti dėl mažesnės sumos.

Pavyzdžiui, bankui „Goldman Sachs“ buvo pateiktos 15 mlrd. JAV dolerių vertės pretenzijos, tačiau bankas sumokėjo tik 5 mlrd. JAV dolerių, primena „The Financial Times“.

Jau ne vienas Amerikos bankas sumokėjo milijardines baudas už tai, kad klaidino investuotojus dėl hipoteka užtikrintų vertybinių popierių kokybės. Rekordinę sumą – 16,6 mlrd. JAV dolerių – sumokėjo „Bank of America“.

Bankai buvo kaltinami tuo, kad išleido minėtų vertybinių popierių ir skatino juos pirkti kaip itin patikimus taip skatindami burbulą nekilnojamojo turto rinkoje. JAV valdžia privertė bankus sumokėti baudas ir kompensuoti klientams dalį nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius