-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo komitetas kreipėsi į Vyriausybę dėl kultūros darbuotojų atlyginimų padidinimo

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas šios dienos posėdyje svarstė galimybę jau šiemet padidinti kultūros darbuotojų atlyginimus, nes daugelis kultūros darbuotojų gauna minimalią arba labai panašią į ją algą. Komitetas nutarė kreiptis į Vyriausybę prašant, kad jeigu bus perskirstomas šių metų biudžetas, jame papildomai reikėtų numatyti 65 mln. litų kultūros darbuotojų atlyginimams padidinti. Taip pat siūloma sudaryti darbo grupę, kuri parengtų ilgalaikį šios srities darbuotojų darbo užmokesčio didinimo planą.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Posėdyje dalyvavęs kultūros ministras Šarūnas Birutis teigė, kad pastebima aukštos kvalifikacijos darbuotojų migracija iš kultūros į kitus sektorius, daugiausia į švietimo, kur atlyginimai didesni. Ministro teigimu, būtina kultūros darbuotojų darbo užmokesčiui papildomai skirti 65 mln. litų.

Ministro Pirmininko patarėjas kultūrai Faustas Latėnas informavo, kad dar 2008 metais buvo sukurta darbo grupė, kuri parengė ilgalaikį kultūros darbuotojų darbo užmokesčio didinimo planą, tačiau finansinė krizė sustabdė jo įgyvendinimą. Patarėjas tvirtino, kad būtina atnaujinti šios darbo grupės veiklą. Komitetas pritarė šiai pozicijai.

Kultūros darbuotojų profesinių sąjungų atstovai teigė, kad reikia didinti kultūros darbuotojų atlyginimus keliant bazinį atlyginimų dydį ir padidinant koeficientus, naudojamus atlyginimų dydžiams apskaičiuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius