-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Senatvę britai pasitiks dirbdami

Į pensiją iki 65 metų dabar išeina apie 80 proc. Didžiosios Britanijos žmonių, tačiau 2020 metais taip anksti pensininkais galės tapti vos 35 proc. gyventojų, naujo tyrimo duomenis publikuoja „Daily Mail“.
Moteris naršo internete
Senatvę britai pasitiks dirbdami / 123RF nuotr.

Iki 2028 metų šis procentas kris drastiškai – vos 15 proc. darbuotojų į pensiją galės išeiti iki 65 metų, praneša Didžiosios Britanijos draudėjų asociacija. Žmonėms teks dirbti iki 75 metų.

Tai lems valdžios planai pailginti pensinį amžių. Šiuo metu britai vyrai į pensiją išeina būdami 65 metų, britės – 61 metų ir 9 mėnesių.

Vyrų ir moterų išėjimo į pensiją riba iki 2020 metų bus padidinta iki 66 metų, iki 2028 metų bus pakelta dar vieneriais metais. Planuojama, kad ketvirtojo dešimtmečio viduryje britai į pensiją išeis būdami 68, o dar po dešimtmečio – jau 69.

Draudėjų asociacija klausė darbdavių, kada paprastai jų darbuotojai išeina į pensiją ir kaip tendencijos keisis ateityje.

40 proc. įmonių vadovų sakė, kad iki 2028 metų jų darbuotojai į pensiją išeis iki 66 ar 67 metų amžiaus, 26 proc. mano, kad 68-69 metų, 9 proc. – 70 metų, 8 proc. – 71-75 metų, 2 proc. darbdavių pasisakė, kad jų darbuotojai į pensiją išeis sulaukę 75 ir daugiau metų.

Nė vienas įmonių vadovas nepasakė, kad įprastas žmogaus, išeinančio į pensiją amžius, yra 70 metų ar daugiau. „Privataus sektoriaus darbdaviai mano, kad per artimiausius metus tendencijos reikšmingai pasikeis“, – pranešė Draudėjų asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius