-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ išleistų obligacijų ir indėlių sertifikatų vertė – daugiau nei 0,6 mlrd. litų

Lietuvoje pamažu slopstant emocijoms dėl „Snoro“ nacionalizavimo, investuotojai skaičiuoja galimus būsimus nuostolius. Aiškėja, kad vien išleistų obligacijų ir indėlių sertifikatų vertė yra daugiau nei 0,6 mlrd. litų, rašo „Verslo žinios“.
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo duomenų bazėje yra konkretus skaičius, kiek šiuo metu iš viso yra neišpirktų „Snoro“ obligacijų – 13 emisijų. Dar trims emisijoms (po vieną litais, eurais ir JAV doleriais) yra suteikti kodai, tačiau jų nespėta išplatinti.

Neišpirktų „Snoro“ emisijų nominalioji vertė (neįskaičiuojant palūkanų) – 330,6 mln. litų. Iš 13-os emisijų daugiausia – 4 – yra su fiksuotosiomis 4,5 proc. metų palūkanomis.

Iš viso Lietuvos bankai ir įmonės spalio pabaigoje buvo išleidusios 1,6 mlrd. litų nominalios vertės obligacijų.

„Skaičiuojama, kad „Snoras“ iš viso užėmė apie 10 proc. bankinės rinkos, o obligacijų rinkoje jo dalis sudaro 20,6 proc. Tai, palyginti, didelis skaičius, atsižvelgus į banko dydį“, – sakė Lietuvos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo prezidentas Artūras Keleras.

Savo ruožtu Lietuvos bankas nurodo, kad rugsėjo pabaigoje šalyje buvo išleista 298,773 mln. litų vertės indėlių sertifikatų – vien per trečiąjį ketvirtį jų suma išaugo 43 proc., o nuo 2010 metų pirmojo ketvirčio – beveik 10 kartų. „Snoras“ buvo vienintelis šalyje šių produktų platintojas. Vien spalį bankas jų išleido už 83,5 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius