-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalį rublis, palyginti su JAV doleriu, smuko dar 7,2 procento

Rusijos rublis neatsikrato nevykėlio etiketės, nes būtent šios valiutos vertė per spalį, t.y. antrą mėnesį iš eilės, smuktelėjo labiausiai Amerikos dolerio atžvilgiu tarp visų pagrindinių pasaulio valiutų. Pigusi nafta taip pat neigiamai paveikė ir Norvegijos kronos vertę.
Rusijos rublio kursas 2014-10-30
Rusijos rublio kursas 2014-10-30 / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Per spalį Rusijos nacionalinės valiutos rublio vertė, palyginti su Amerikos doleri, įvertinus palūkanų normų skirtumus tarp pagrindinių valiutų, susitraukė dar 7,2 procento, tuo tarpu Norvegijos krona atpigo 4,7 procentais.

Mėnesį prieš tai doleris, palyginti su rubliu, pabrango 6,6 procentais, o palyginti su krona – 3,7 procentais. Nuo šių metų pradžios jo vertė abiejų minėtų valiutų atžvilgiu paaugo atitinkamai 33,16 procento ir 13,72 procento.

Tarp labiausiai per praėjusį mėnesį Amerikos dolerio atžvilgiu atpigusių valiutų taip pat atsidūrė ir Izraelio šekelis, kurio vertė krito daugiau nei trimis procentais, Švedijos krona, kuri atpigo 2,4 procento, bei Japonijos jena, kurios vertė sumažėjo 2,38 procento.

Žinoma, per spalį buvo valiutų, kurios pabrango, palyginti su doleriu. Čilės peso vertė per mėnesį pakilo maždaug keturiais procentas, Turkijos liros vertė paaugo 3,4 procento, Argentinos peso – 3,3 procento, o Pietų Afrikos rando vertė, palyginti su JAV valiuta, paaugo apie tris procentus.

Minėtų šalių valiutų per spalį užfiksuotas brangimas palyginti su doleriu, tai tik savotiškas atšokimas po prieš tai buvusio pastebimo pigimo.

Nuo šių metų pradžios Amerikos doleris Čilės peso atžvilgiu, net nepaisant per praėjusį mėnesį užfiksuoto pigimo, vis dar išlieka pabrangęs net apie dvylika procentų, Turkijos liros atžvilgiu jo vertė per minimą laikotarpį padidėjo apie keturis procentus, Argentinos peso – virš trisdešimt procentų, o dolerio vertė Pietų Afrikos rando atžvilgiu nuo šių metų pradžios išlieka padidėjusi virš penkių procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius