-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spręs, ar atleisti „Lietuvos ryto“ krepšinio ir „Siemens“ arenas nuo nekilnojamojo turto mokesčio

Vilniaus miesto taryba šiandien spręs, ar atleisti „Lietuvos ryto“ krepšinio ir universalią „Siemens“ arenas nuo nekilnojamojo turto mokesčio.
Per beveik 4-erius metus savivaldybė „Rubicon Group“ valdomai „Siemens“ arenai už salės nuomą jau sumokėjo apie 7 mln. Lt. Teismas pripažino, kad sutartis pažeidė Konkurencijos įstatymą ir ją ketinama keisti.
„Siemens“ arena / 15min.lt/Juliaus Kalinsko montažas

Šiuo metu šiose arenose vyksta vieni didžiausių miesto renginių, taip pat ruošiamasi šių ir ateinančių metų tarptautiniams sporto renginiams – 2010 m. Europos jaunių krepšinio U–18 ir 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatams, teigiama pranešime spaudai.

„Suvaldėme bankrotu grėsusią situaciją Vilniuje, todėl galime šiek tiek daugiau dėmesio skirti socialiniams, kultūriniams ir sporto prioritetams. Šiose dviejose arenose vyksiantys renginiai bus naudingi ir Vilniui, ir visai Lietuvai. Siekiant, kad sostinėje galėtų vykti kuo daugiau renginių miestiečiams, šis klausimas bus šiandien svarstomas taryboje“, – sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Universaliojoje „Siemens“ sporto ir pramogų arenoje apie 70 proc. organizuojamų renginių yra socialiniai, visuomeniniai ir sporto. Per 2009 metus areną valdanti ir administruojanti UAB „Universali arena“ suteikė bilietų įvairioms miesto socialinėms grupėms už daugiau nei 350 tūkst. litų, socialinių renginių organizatoriams suteikė papildomų lengvatų paslaugoms bei palankesnėms sąlygoms nuomai už daugiau nei 500 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius