-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Star1 Airlines“ reikiamus dokumentus pristatė pavėluotai, ji gali netekti licencijos (atnaujinta 18.19 val.)

„Star1 Airlines“ neįvykdė Susisiekimo ministerijos Licencijavimo komisijos reikalavimo iki ketvirtadienio 17 valandos pristatyti dokumentus, įrodančius, kad bendrovė yra pajėgi tęsti veiklą bent 12 artimiausių mėnesių. Dalį dokumentų bendrovė pristatė pavėluotai.
Skrydžiai bus vykdomi su naujos kartos orlaiviu „Boeing 737- 700 Next-Generation“.
Skrydžiai bus vykdomi su naujos kartos orlaiviu „Boeing 737- 700 Next-Generation“. / „Star1 Airlines“ nuotr.

Penktadienį posėdžiausianti komisija svarstys, ar „Star1 Airlines“ licencija skrydžiams turėtų būti sustabdyta arba atimta. Komisija antradienį nurodė „Star1 Airlines“ iki ketvirtadienio 17 valandos pristatyti dokumentus, įrodančius, kad įmonė pajėgi vykdyti skrydžius.

„Iki 17 valandos jie dokumentų neatnešė“, – naujienų portalui 15min.lt sakė susisiekimo ministro patarėjas ryšiams su visuomene Martynas Čerkauskas.

Pasak jo, dokumentus įmonė gali pristatyti ir vėliau, pavyzdžiui, rytoj, tačiau tai greičiausiai nieko nebepakeis, kadangi komisija buvo nustačiusi tikslų laiką, kada dokumentai turi būti pristatyti. Licencijavimo komisija klausimą dėl licencijos sustabdymo ar panaikinimo spręs penktadienį.

Licencijos sustabdymas reiškia, kad oro vežėjas, įvykdęs pateiktus reikalavimus, galėtų kreiptis dėl laikinosios licencijos suteikimo. Licencijos panaikinimo atveju oro vežėjas negalėtų vykdyti numatytos veiklos visą licencijos panaikinimo laikotarpį.

„Star1 Airlines“ savo tinklalapyje internete žada ketvirtadienį pateikti informaciją apie derybas su investuotojais ir planus dėl skrydžių atnaujinimo. Bendrovė yra atšaukusi skrydžius iki spalio 1 dienos.

„Star1 Airlines“ vadovybės derybos su investuotojais tebesitęsia, informacija dėl investicijų ir skrydžių atnaujinimo bus pateikta ketvirtadienį, rugsėjo 30 dieną“, – rašoma „Star1 Airlines“ tinklalapyje.

Papildyta 18.19 val.: Dokumentus nusiuntė pavėluotai

„Star1 Airlines“ komunikacijos vadovė Jūratė Rupšienė naujienų portalui 15min.lt ketvirtadienį vakare teigė, jog dalį prašytų dokumentų įmonė pristatė.

Dėl investuotojų, tai būtent šitos dalies kol kas ir trūksta. Mes dar laukiame, dar įmonės vadovas negrįžęs, susitikimai vyksta. Ne tiek dėl investuotojų, tačiau dėl mūsų veiklos tęstinumo galimybių, – sakė J.Rupšienė.„Mes juos pateikėme, dalinai pateikėme 17 val., gal buvo šiek tiek po 17 valandos. Jie yra nusiųsti, ministerija juos gavo. Tik nusiųsti ne visi, kurių buvo prašyta. Visus ketiname pateikti iki šio vakaro pabaigos, taip ir informavome ministeriją“, – 15min.lt sakė J.Rupšienė.

Ji pridūrė, jog dokumentai į ministeriją buvo ne nunešti, o nusiųsti el. paštu.

„Tai buvo ta informacija, ką mes turėjome pateikti, ko iš mūsų buvo prašyta: kiek keleivių buvo įsigiję bilietus, visi skaičiai, kiek neišskrido, kiek per šią savaitę (neišskrido – aut. past.) ir kita informacija“, – teigė J.Rupšienė.

Anot jos, pristatytuose dokumentuose informacijos apie investuotojus nėra. „Dėl investuotojų, tai būtent šitos dalies kol kas ir trūksta. Mes dar laukiame, dar įmonės vadovas negrįžęs, susitikimai vyksta. Ne tiek dėl investuotojų, tačiau dėl mūsų veiklos tęstinumo galimybių. Šią informaciją dar teiksime šį vakarą susisiekimo ministerijai“, – sakė „Star1 Airlines“ atstovė.

Jos teigimu, informacija apie įmonės situaciją ir planus visuomenei bus pateikta penktadienį.

Licencijavimo komisijos pirmininkas, susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas patvirtino, jog dokumentai, nors pavėluotai, buvo pristatyti.

„Iki 17 valandos jie neatnešė ir neatsiuntė dokumentų, kaip buvo pareikšta Licencijavimo komisijos. Bet jie atsiuntė el. paštu dokumentus 17.21 val., kaip mane informavo kanceliarija. Tie dokumentai yra užregistruoti, rytoj ryte jie bus pateikti komisijos nariams. Komisija spręs klausimą ir dėl pavėlavimo pateikimo medžiagos, ir dėl kitų esminių klausimų“, – 15min.lt sakė R.Vaštakas.

Viceministro nuomone, toks pavėlavimas, greičiausiai, neturės esminės įtakos priimant sprendimą dėl licencijos stabdymo. „Žinoma, šį klausimą spręs komisijos nariai. Mano nuomone, tai neturėtų būti kaip viešuosiuose pirkimuose sekundės tikslumu. Esminis momentas yra gebėjimas vykdyti savo įsipareigojimus ir teikti paslaugas“, – pabrėžė jis.

R.Vaštakas išreiškė viltį, jog penktadienio komisijos posėdyje dalyvaus ir „Star1 Airlines“ vadovas Martynas Laivys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius