Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stasys Kropas: nacionalizavus „Snoro“ banką, Lietuva vėl gali turėti nacionalines oro linijas

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas atkreipė dėmesį, kad nacionalizuojamas „Snoro“ bankas turi turto ir, pavyzdžiui, per savo antrinę įmonę „Latvijas Krajbanka“ yra suteikęs paskolą Latvijos nacionaliniam vežėjui „airBaltic“. Taigi ateityje Lietuva vėl gali turėti nacionalinį vežėją.
„airBaltic“ skraido iš visų trijų Lietuvos oro uostų.
„airBaltic“ lėktuvas / „15min“ nuotr.

„Įdomus atvejis, kad „Snoras“ yra „Latvijas Krajbanka“ akcininkas, išdavęs didelę paskolą „airBaltic“. Taigi ateityje galime turėti ir nacionalines avialinijas“, – ketvirtadienio BTV specialioje laidoje apie „Snoro“ nacionalizavimą sakė jis.

Latvijos vyriausybei priklauso 52,6 proc. „airBaltic“ akcijų, o 47,2 proc. akcijų valdo „Baltijas aviacijas sistemas„ (BAS) bendrovė, priklausanti verslininkui Bertoldui Flickui ir bendrovei „Bahamas Taurus Asset Management Fund Limited“.

Rugsėjį buvo pasirodę žinių, kad BAS turimos akcijos užstatytos Latvijos bankui „Latvijas Krajbanka“ ir jo pagrindiniam savininkui „Snoro“ bankui, primena delfi.lt.

VISOS ŽINIOS APIE „SNORO“ NACIONALIZAVIMĄ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius