Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su ES parama kitiems metams patartina neskubėti

Į 2014 metų biudžetus įmonėms įtraukti lėšų iš naujų europinių projektų neverta, kadangi jie įmones realiai pasieks tik 2015 metais, o išimtis gali būti statybininkai ir tiekėjai, kurie kitąmet planuoja dalyvauti daugiabučių renovacijoje, aplinkos projektuose ir europinio geležinkelio tiesimo darbuose, pirmadienį informuoja „Verslo žinios“.
Euras
Euras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos (ES) biudžeto ir finansų politikos ekspertas ir viešosios įstaigos „Europos socialiniai, teisiniai ir ekonominiai projektai“ (ESTEP) valdybos pirmininkas Klaudijus Maniokas prognozuoja, kad derybos dėl ES 2014-2020 metų lėšų paskirstymo dar kurį laiką užsitęs, o lėšoms paskirstyti Lietuvoje reikalingos procedūros bus patvirtintos tik kitąmet.

Jis atkreipia dėmesį, kad įmonės dar gali pretenduoti į ES struktūrinės paramos 2007-2013-ųjų likučius, kuriuos panaudoti galima dar iki 2015-ųjų pabaigos. Finansų ministerija nurodo, kad nepanaudotos lėšos iš ES struktūrinės paramos 2007-2013 metų šiuo metu siekia 1,8 mlrd. litų ir sudaro 7,8 proc. visų periodui skirtų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius