-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiausius kalėdinius krepšius iš Lietuvos išsivežė kinai

Turistai iš šalių, nepriklausančių Europos Sąjungai (ES), gruodį Lietuvoje išleido gerokai daugiau pinigų nei 2012-aisiais per tą patį laikotarpį. Tai rodo mokesčius padedančios susigrąžinti bendrovės „Global Blue Lietuva“ duomenys. Daugiausia mūsų šalyje gruodį išleido kinai. Vienas turistas iš Kinijos įsigijo prekių vidutiniškai daugiau kaip už 2000 litų.
Kalėdų dovanos
Kalėdų dovanos / 123rf nuotr.

Gruodį į Lietuvą atvykę turistai iš Rusijos ir Kinijos išleido maždaug dvigubai daugiau nei pernai, iš Ukrainos, Izraelio ir Azerbaidžano – maždaug trigubai.

Pasak bendrovės „Global Blue Lietuva“ direktoriaus Deniso Grinevičiaus, iš viso daugiausiai prekių nusiperka ir vėliau susigrąžina sumokėtą pridėtinės vertės mokestį (PVM) kaimyninių ES nepriklausančių šalių gyventojai.

„Aktyviausiai ta paslauga naudojasi mūsų kaimynai – baltarusiai, rusai, ukrainiečiai. Tas sąrašas – labai didelis, bet, palyginti su tomis trimis šalimis, kitų šalių nėra tiek daug. Tiesiog rusų labiausiai padaugėjo per šventes“, – sako D.Grinevičius.

Turistas iš Baltarusijos gruodį Lietuvoje nusipirko prekių vidutiniškai daugiau kaip už 500 litų, iš Rusijos – daugiau kaip už 700 litų, iš Ukrainos – daugiau kaip už 800 litų

Paklaustas, kaip turistams galima susigrąžinti PVM, „Global Blue Lietuva“ direktorius aiškina, kad yra Vyriausybės nutarimas dėl PVM grąžinimo už ES teritorijoje įsigytas ir už ES ribų išvežtas prekes, kuris nusako, kad pirkėjas, iš vieno prekybininko nusipirkęs prekių daugiau negu už 200 litų per vieną dieną ir išvežęs tas prekes per tris mėnesius, turi teisę susigrąžinti PVM.

„Pirkėjas išveža prekes, gauna muitinės pažymą apie tai, kad prekės tikrai yra išvežtos, tada jis kreipiasi ir susigrąžina tą PVM“, – teigia D. Grinevičius.

Anot „Global Blue Lietuva“ direktoriaus, muitininkai, kurie dirba pasienyje, prieš išvežant prekes, patikrina, ar jos tikrai nenaudotos, tik tada išduoda pažymą.

„Jei pirkėjas apsipirko Lietuvoje, bet išvažiuoja pro kitą šalį, t. y. jo paskutinioji ES šalis nėra Lietuva, bet Latvija, Lenkija, tai patvirtina tos šalies muitininkai“, – sako D.Grinevičius.

Vidutinis turistas iš Baltarusijos gruodį Lietuvoje nusipirko prekių vidutiniškai daugiau kaip už 500 litų, iš Rusijos – daugiau kaip už 700 litų, iš Ukrainos – daugiau kaip už 800 litų.

Sunkiausius krepšius iš Lietuvos išsivežė kinai: Lietuvoje vienas turistas iš Kinijos įsigijo prekių vidutiniškai daugiau kaip už 2000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius