-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suteikta pirmoji paskola pagal ES remiamą projektą „Verslumo skatinimas“

Kredito unija „Vilniaus taupomoji kasa“ ir Vilniaus reklamos ir spaustuvės paslaugų įmonė „Ad Park“ praėjusį antradienį pasirašė 86 tūkst. litų paskolos sutartį. Tai pirmoji paskola pagal ES remiamą projektą „Verslumo skatinimas.“
Piktavalė iš senolės pavogė 900 lt.
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Projekto „Verslumo skatinimas“ vertė siekia 50 mln. litų, jį įgyvendina Lietuvos centrinės kredito unijos ir 57 Lietuvoje veikiančių kredito unijų konsorciumas. Projektas iš dalies finansuojamas iš 2007-2013 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Kam teikiami kreditai?

90 proc. lengvatinės verslo paskolos sumos finansuojama iš „Verslumo skatinimo“ fondo, 10 proc. – iš kredito unijos lėšų. Lengvatinių paskolų palūkanos svyruoja nuo 5,49 proc. iki 9,49 procento.

Penkerius su pusę metų truksiantis Europos Socialinio fondo finansuojamas projektas skirtas gerinti investavimo, darbo ir gyvenimo sąlygas Lietuvoje, skatinti žmonių verslumą bei naujų darbo vietų kūrimą.

Lengvatiniai kreditai iš Verslumo skatinimo fondo, kurio valdytoja yra „Invega“, teikiami mažoms ir labai mažoms įmonėms, veikiančios ne ilgiau kaip vienerius metus, socialinėms įmonėms bei fiziniams asmenims, ketinantiems pradėti arba norintiems plėtoti savo verslą, didinant jo konkurencingumą, veiklos efektyvumą. Šios paskolos turi būti skiriamos investicijoms ar apyvartinėms lėšoms papildyti.

Prioritetiniai lengvatinių paskolų gavėjai yra bedarbiai (per paskutiniuosius 12 mėn. iki prašymo suteikti paskolą pateikimo kredito unijai datos ne mažiau kaip 6 mėnesius registruoti teritorinėje darbo biržoje), neįgalieji (pateikę neįgaliojo pažymėjimą), jaunimas iki 29 metų bei vyresnieji nei 50 metų asmenys.

Taip pat šias paskolas gali tikėtis gauti Lietuvos teritorijoje veikiančios, Lietuvoje įregistruotos labai mažos ir mažos įmonės, veikiančios ne ilgiau kaip 1 metus. Lietuvos teritorijoje veiklą įregistravę bei Lietuvos teritorijoje veiklą vykdantys verslininkai, socialinės įmonės ir fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar plėtojantys pradėtą verslą, kuriems teikiamos mokymų ar konsultavimo paslaugos, finansuojamos panaudojant Verslumo skatinimo fondo lėšas.

Kokia didžiausia paskolos suma?

Didžiausia paskolos suma, kurią galima gauti – 86 tūkst. litų. Paskolos palūkanos – nuo 5,5 proc. iki 9,5 proc.,  priklausomai nuo kintamų palūkanų dalies. Paskolos išduodamos bendra kredito unijose patvirtinta tvarka, paskolos išdavimą svarsto kredito unijos paskolų komitetas ir valdyba. Iki 80 proc. paskolos sumos gali būti užtikrinta INVEGOS garantija. Paskolą paėmusiam ir INVEGOS garantiją gavusiam žmogui kompensuojama 50 proc. sumokėtų palūkanų. Paskolos galutinis grąžinimo terminas – 2015 m. gruodžio 31 d.

Tiesa, šių paskolų negali tikėtis tos įmonės ir tie žmonės, kurie: dirba žuvininkystės ir akvakultūros sektoriuje, užsiima žemės ūkio produktų pagrindine gamyba; užsiima žemės ūkio produktų, perdirbimu ir prekyba. Paskolos negaus ir įmonės, atliekančios krovinių vežimo keliais operacijas, eksportuotojai, anglių sektoriaus atstovai bei tos įmonės, kurios turi finansinių sunkumų.

Taip pat paskolos neteikiamos pelno nesiekiančioms įmonėms, tokioms kaip asociacijos, viešosios įstaigos ir pan.

DAUGIAU INFORMACIJOS GALITE RASTI ČIA.

 

Logo ES

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius