-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ tikisi atsitiesti antroje šių metų pusėje

Vieno didžiausių šalyje komercinių bankų „Swedbank“ grupė Lietuvoje, pernai patyrusi 1,181 mlrd. litų nuostolių, viliasi atsitiesti antroje šių metų pusėje.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Tuomet, pasak banko vadovo Antano Danio, galima laukti šalies ekonomikos atsigavimo, tada galėtų pagerėti ir banko veiklos rezultatai, trečiadienį rašo „Lietuvos rytas“.

„Swedbank“ nuostoliai per paskutinį praėjusių metų ketvirtį padidėjo beveik du kartus. Po devynių praėjusių metų mėnesių jie siekė 592 mln. litų. A.Danys dienraščiui tvirtino, kad nuostoliai metų pabaigoje staiga išaugo padidėjus atidėjiniams galimai blogoms paskoloms.

„Keičiantis klientų finansinei būklei iš naujo įvertinome situaciją, taip pat užstatų vertę. Kaip žinome, nekilnojamojo turto vertė mažėjo. Tai irgi turėjo neigiamos įtakos“, – aiškino A.Danys.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad pajamų ir pelno pasitraukimui labiausiai atsiliepė ne mažėjantis skolinimas ar pasikeitęs klientų mokumas, o smunkančios eurų, kuriais išduota didžioji dalis paskolų, palūkanos. Paskolų, dėl kurių bankas jau patyrė ar gali patirti nuostolių, suma per 2009 metus padidėjo nuo 195 mln. iki 1,393 mlrd. litų. Tai sudaro kiek daugiau nei dešimtadalį paskolintų pinigų.

Pasak dienraščio, praėjusių metų pradžioje didžiausią rūpestį bankui kėlė nekilnojamojo turto ir transporto įmonės, o metų pabaigoje augant nedarbui teko susirūpinti būsto ar vartojamąsias paskolas paėmusiais gyventojais.

„Swedbank“ neatskleidžia, kokia dalis privačių banko klientų turi sunkumų grąžindami kreditus, tačiau tikinama, kad uždelstos gyventojų skolos yra daug mažesnės nei verslo įmonių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius