Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Swedbank“ žada žygį į biržą

To paties pavadinimo banką Lietuvoje valdantis Švedijos bankas „Swedbank“ svarsto galimybes savo akcijas pardavinėti Vilniaus ir kitų Baltijos šalių sostinių biržose, antradienį rašo „Lietuvos rytas“.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Galutinai apsispręsti, ar pasiūlys savo akcijų trijose Baltijos šalyse, bankas planuoja iki šių metų pabaigos.

„Tokiu atveju būtume didžiausia bendrovė Baltijos šalių biržose“, – sakė „Swedbank“ Baltijos bankininkystės stambių įmonių ir institucijų verslo vadovas Peras Aspegrenas.

Anot jo, banko tikslas – paskatinti Baltijos šalių akcijų rinką. „Tai susiję ir su rinkodara: Baltijos šalys yra mūsų namų rinka, todėl norime, kad mūsų akcijos būtų pardavinėjamos šiose biržose“ – teigė P.Aspegrenas.

Vilniaus biržoje tai būtų pirmas atvejis, kai platinamos užsienyje registruotos bendrovės akcijos.

Didžiųjų Lietuvos bankų akcijomis Vilniaus biržoje jau senokai nebeprekiaujama: visas jų akcijas yra supirkę savininkai iš Skandinavijos.

Pastarųjų akcijomis prekiaujama užsienio biržose.

Bankas ketina pats aktyviai prekiauti savo akcijomis Baltijos šalyse ir taip užtikrinti, kad akcijų kaina tiek Lietuvos sostinėje, tiek Stokholme visuomet būtų vienoda.

Baltijos šalyse „Swedbank“ nori akcijų kainą nurodyti eurais. „Iš skirtumo tarp kainų įvairiose biržose prekeiviams daug uždirbti nepavyks“, – žadėjo P.Aspegrenas.

„Net ir pasiūlius naujos, nors ir patrauklios bendrovės akcijų, vangi prekyba Baltijos šalių biržose iš karto neatsigaus“, – sakė Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

Anot jo, prekyba „Swedbank“ akcijomis turbūt bus viena aktyviausių Baltijos biržose.

Tačiau nereikia laukti, kad jos prekybos apimtis bus tokia kaip Švedijoje.

„Tikėtina, kad tai privilios investuojančius į Baltijos šalis užsieniečius, taip pat banko akcijų bus lengviau pirkti smulkiesiems Lietuvos investuotojams“, – sakė V.Plunksnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius