-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Synergium“ ir „Arginta“ – tarp sparčiausiai augusių bendrovių Vidurio Europoje

Dvi Lietuvos įmonės pateko į sparčiausiai Vidurio Europoje augusių technologijų bendrovių penkiasdešimtuką.
Kompiuteris
Kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dienraštis „Verslo žinios“ trečiadienį rašo, kad tarptautines audito bendrovės „Deloitte“ sudaromame reitinge „Fast50“ IT technologijų ir vertimo paslaugų bendrovė „Synergium“ užėmė 25 vietą, o metalo apdirbimo įmonė „Arginta“ – 47-ąją.

Per pastaruosius penkerius metus bendrovių pardavimų pajamos augo atitinkamai 582 proc. ir 297 procentus.

Į šį sąrašą patenka IT ir technologijų bendrovės, kurios kuria ar gamina išskirtines technologijas arba didelę dalį pajamų skiria tyrimams ir inovacijoms.

„Veiklą pradėjome nuo vertimo paslaugų, tačiau greitai pamatėme, kad pelningiau dirbti su technologijomis. Tad pradėjom plėtoti vertimų procesų technologijas, jas pardavinėti“, – sakė „Synergium“ generalinis direktorius Mindaugas Kazlauskas.

„Synergium“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Ukrainoje. Tarp įmonės klientų – „Microsoft“, „Google“, „Apple“, „Adobe“.

Pasak M.Kazlausko, įmonei neturėtų pritrūkti darbo ir ateityje, mat verslas plečiasi užsienyje, tad didėja ir techninių tekstų vertimo poreikis. 2011 metais įmonė planuoja uždirbti 5 mln. litų

Kita į šį reitingą įtraukta Lietuvos bendrovė „Arginta“ pagrindines pajamas gauna iš metalo apdirbimo, vandentvarkos ir atsinaujinančios energijos eksporto.

„Augimą lėmė nuoseklus darbas. Kryptingai dirbame su senais klientais ir aktyviai ieškome naujų“, – sakė „Argintos“ gamybos direktorius Gintautas Kvietkauskas.

Bendrovė dirba Skandinavijoje, JAV, Šveicarijoje, Nyderlandų Karalystėje.

Ši bendrovė į sparčiausiai augusių Vidurio Europos bendrovių sąrašą patenka antrus metus iš eilės. Pernai ji užėmė 48 vietą. „Argintos“ pajamos 2010 metais siekė 49 mln. litų, o šiais metais tikimasi gauti 62 mln. litų pajamų.

Į šį sąrašą patenka IT ir technologijų bendrovės, kurios kuria ar gamina išskirtines technologijas arba didelę dalį pajamų skiria tyrimams ir inovacijoms. Estijos ir Latvijos įmonių „Deloitte“ reitinge nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius