-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis valiutos fondas: „Rytų Europos šalims reikia įsivesti eurą“

Vidurio ir Rytų Europos šalys turėtų įsivesti eurą, teigiama konfidencialioje Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ataskaitoje.
Euras
Euras / Sauliaus Žiūros nuotr.

Kaip rašo „Financial Times“, kurį cituoja naujienų portalas biznews.lv, TVF atstovų nuomone, euro zonos valstybės turėtų sušvelninti stojimo taisykles ir krizės kamuojamos Rytų bei Vidurio Europos valstybės galėtų įsivesti eurą, net ir neturėdamos savo atstovų Europos centriniame banke.

„Euro zonos šalims tai būtų naudinga, leistų grąžinti pasitikėjimą Rytų Europos šalių ekonomika ir sumažinti neapibrėžtumą“, – „Financial Times“ cituoja slaptą prieš mėnesį rašytą ataskaitą.

Ataskaitoje teigiama, kad jeigu euras nebus įvestas, šiose šalyse teks smarkiai didinti išlaidas,  susidurti su smarkiu politiniu pasipriešinimu. Skelbiama, kad ši ataskaita skirta palaikyti nesėkmingai Pasaulio banko, Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko bei TVF programai, kuria siekta  išgelbėti Rytų ir Vidurio Europos šalių ekonomiką. Ši programa pritarimo taip ir nesulaukė.

G-20 šalys praėjusią savaitę sutarė dėl papildomų lėšų, skirtų besivystančių šalių ekonomikai gaivinti, skyrimo – dalis jų atiteks ir Rytų Europos šalims. Tačiau akivaizdu, kad tokių priemonių bus per mažai. TVF jau skyrė 60 mlrd. dolerių Latvijai, Vengrijai,  Rumunijai, Serbijai ir Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius