Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF: „Brexit“ sukeltas neapibrėžtumas yra didžiausia rizika pasaulio ekonomikai

Didžiosios Britanijos prieš savaitę priimtas sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES) sukėlė neapibrėžtumą, kuris kelia didžiulį pavojų pasaulio ekonomikai, teigia Tarptautinis valiutos fondas (TVF).
„Tarptautinio valiutos fondo“ logotipas
„Tarptautinio valiutos fondo“ logotipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šis neapibrėžtumas, mūsų nuomone, šiuo metu greičiausiai kelia didžiausią riziką pasaulio ekonomikai“, – pareiškė TVF atstovas spaudai Gerry Rice'as, paraginęs Europos vadovus imtis „ryžtingų“ veiksmų, kuriais būtų įmanoma sumažinti šią grėsmę.

Europos Sąjungos ir Didžiosios Britanijos laukia derybos dėl vadinamojo „Brexit“ – Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES, – kurios, kaip manoma, bus ilgos ir sudėtingos.

ES vadovai sako, kad derybos – oficialios ar neoficialios – dėl būsimų Didžiosios Britanijos santykių su ES gali prasidėti tik po to, kai Didžioji Britanija oficialiai pradės pasitraukimo procedūrą.

Po birželio 23 dieną įvykusio referendumo atsistatydinęs Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas atsisakė tučtuojau pradėti minėtą pasitraukimo procedūrą ir pareiškė, kad šią užduotį palieka savo įpėdiniui, kuris bus paskirtas ne anksčiau rugsėjo 9 dienos.

„Dėl Brexit“ atsirado reikšmingas neapibrėžtumas ir mes manome, kad jis artimiausiu metu slopins augimą, visų pirma Jungtinėje Karalystėje, tačiau poveikį taip pat pajus ir Europa bei viso pasaulio ekonomika“, – pareiškė G. Rice'as reguliarioje TVF spaudos konferencijoje.

„Turime būti pasirengę, visi tie, kas formuoja politiką, imtis ryžtingų veiksmų, kurie leistų kuo labiau sumažinti šį poveikį“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius