Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UBS prognozuoja euro kurso pakilimą JAV dolerio atžvilgiu iki 2017 metų pabaigos, svaro silpimą

Šveicarijos banko UBS ekspertai prognozuoja, kad euro kursas iki 2017 metų pabaigos pakils JAV dolerio atžvilgiu, ir pažymi, kad dėl politinio neapibrėžtumo euro zonoje nusilpusi bendra Europos valiuta atrodo pigi.
Euras ir doleris
Euras ir doleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Analitikai taip pat ir toliau prognozuoja, kad svaro kursas smuks.

Nerimas, susijęs su Prancūzijoje artėjančiais prezidento rinkimais, padarė spaudimą eurui, pažymi UBS ekspertai. Visgi jie nemano, kad „po 2017 metų pirmojo pusmečio ir ypač po prezidento rinkimų Prancūzijoje politiniai veiksniai darytų didelį poveikį euro kursui“.

UBS prognozėmis, iki šių metų pabaigos euro kursas pakils iki 1,13 JAV dolerio ir po to toliau laipsniškai kops aukštyn.

UBS prognozėmis, iki šių metų pabaigos euro kursas pakils iki 1,13 JAV dolerio ir po to toliau laipsniškai kops aukštyn.

Optimistiškas prognozes dėl euro kurso skelbia ir kiti ekspertai, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“. Pavyzdžiui, per kelias pastarąsias savaites ne vienas investicinis bankas, įskaitant „Citi“, „Barclays“ ir „Mitsubishi UFJ“, atsisakė savo ankstesnių prognozių, kad euras šių metų antrąjį ketvirtį pasieks paritetą su JAV doleriu.

O svaro kursas JAV dolerio atžvilgiu šiemet smuks 9 proc., prognozuoja UBS ekspertai.

Ekonomikos augimas euro zonoje toliau spartėja, o Europos Centrinis Bankas pradėjo mažinti pagal kiekybinio skatinimo programą vykdomo turto pirkimo apimtis, tačiau Didžiojoje Britanijoje ekonomikos padėtis atrodo kur kas mažiau palanki, pažymi UBS.

Banko analitikų prognozėmis, „artėjant metų pabaigai, Anglijos bankas sugrįš prie labiau skatinamojo pobūdžio politikos, nes ekonominis aktyvumas laipsniškai silpsta ir tai papildomai varžys svaro kurso kilimą“.

Ekspertai mano, kad svaras iki metų pabaigos atpigs iki 1,13 JAV dolerio.

Be to, analitikai pažymi, kad, eurui stiprėjant, o svarui – silpstant, šios dvi valiutos iki šių metų pabaigos galėtų pasiekti paritetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius