-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už Lietuvoje iškastą gintarą – 33 kartus didesnis mokestis

Po to, kai verslininkams iš Lietuvos nebeišduotos licencijos išvežti gintaro žaliavą iš Kaliningrado srities, prabilta apie šio mineralo gavybą mūsų šalyje tačiau planuojami mokesčiai valstybei už vieną iškasto gintaro kilogramą – kelis kartus didesni nei mineralo žaliavos vertė didmeninėje rinkoje.
Juvelyrų paroda „Amber Trip“
Juvelyrų paroda „Amber Trip“ / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Gintaras

Valdžios ketinimai taip apmokestinti gintaro gavybą Kuršių mariose veikiausiai atšaldys verslininkų norus kasti šį Baltijos auksą, ketvirtadienį rašo „Kauno diena“. 

Šiandien žinoma, kad Kuršių mariose ties Juodkrante yra tik 112 tonų gintaro klodai. Ir tik detali žvalgyba atsakytų, kiek to gintaro ten išties yra. Valstybė mokesčių pavidalu tikisi gauti pajamų už išgautą gintaro kiekį. Iki tol šie mokesčiai siekė 27,5 euro už šio kilogramą. Buvo nuspręsta, kad tarifai netenkina valstybės poreikių.

Lietuvos geologijos tarnybos Žemės gelmių išteklių skyriaus vedėjas Vytautas Januška neslėpė, kad parengtas Mokesčių už valstybinius gamtos išteklius įstatymo pakeitimo projektas, pagal kurį mokesčiai už gintaro gavybą išaugo milžiniškai. Už kiekvieną kilogramą šių išteklių valstybei reikėtų sumokėti po 900 eurų – mokestį už 1 kilogramą iškasto gintaro siekiama padidinti beveik 33 kartus.

Dienraščio duomenimis, gintaro gavyba Juodkrantėje domisi penkios šalies kompanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius