-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Varėnos pienelio“ restruktūrizacija – ženklas, kad už žaliavinį pieną mokama per daug

Pieno perdirbimo bendrovės „Varėnos pienelis“ restruktūrizacija kai kuriems pieno perdirbėjams yra ženklas, kad Lietuvos įmonės už pieną moka per brangiai ir, jei padėtis rinkoje nesikeis, panašus likimas gali ištikti ir kitus perdirbėjus. Tuo tarpu gamintojai pieno kainų kritimo neprognozuoja.
Pienas
Pienas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Varėnos pienelis“ susidūrė su sunkumais, nes mažai eksportavo. Šiandien mes visi uždirbame parduodami gaminius ne Lietuvoje, ir ši istorija – tai ženklas, kad laikas keisti santykius su ūkininkais, nes kartais už pieną jau mokame daugiau nei Europos Sąjungoje“, – „Verslo žinios“ teigė Vilkyškių pieninės generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Gintaras Bertašius.

Jei niekas nesikeis, varėniškių likimas gali ištikti ir kitus maisto pramonės atstovus.

"Mūsų gamintojai kol kas nesiskundžia, kad neturi kur dėti pieno. Žaliavos Lietuvoje trūksta ir, manau, "Varėnos pienelio" nesuperkamą kiekį perims kiti perdirbėjai", – sakė Žemės ūkio ministerijos Bendrosios rinkos organizavimo departamento direktorius Rimantas Krasuckis.

Lietuvos pieno gamintojų asociacijos pirmininkas Andriejus Stančikas teigė, kad kainų nuosmukio nelaukia, nes biržinių produktų kainos kyla ir ūkininkai negali skųstis nuostolingu darbu.

„Varėnos pienelis“, norėdama išvengti bankroto, pertvarko gamybą – bus atleista 100 iš 170 darbuotojų.

„Skolos susikaupė, nes mums nepavyko pelningai parduoti savo gaminių. Lietuvos gyventojų perkamoji galia buvo mažesnė nei tikėjomės„, – teigė „Varėnos pienelio“ direktoriaus pavaduotojas Petras Jurkuvėnas.

Per porą mėnesių įmonei pavyko įsiskolinimą sumažinti 300 tūkst. litų. Bendrovė neplanuoja stabdyti gamybos, produktai bus gaminami iš pusgaminių. „Varėnos pienelis“ gamina grietinę, sviestą, glaistytus sūrelius, fermentinio sūrio produktus.

„Varėnos pienelis“ per porą mėnesių turėtų išmokėti pieno gamintojams susikaupusias skolas, kurios viršija 1 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius