-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos pramonininkų prezidentę Emmą Marcegaglią prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė be Lietuvos pramonininkų atstovų

Penktadienį Lietuvoje lankėsi Europos pramonininkų organizacijos „Business Europe“ prezidentė Emma Marcegaglia ir generalinis direktorius Markus Beyreris. Juos priėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tačiau Lietuvos pramonininkų prezidentas Robertas Dargis ir kiti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) atstovai į šį pokalbį, priešingai tarptautinei praktikai, nebuvo pakviesti. Tuo tarpu, premjeras Algirdas Butkevičius Europos pramonininkų vadovus priėmė kartu su LPK vadovais.
"Business Europe" prezidentė Emma Marcegaglia ir generalinis direktorius Markus Beyrer susitiko su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.
„Business Europe“ prezidentė Emma Marcegaglia ir generalinis direktorius Markus Beyreris susitiko su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min.lt žiniomis, ignoruoti LPK atstovus pokalbyje, kurio viena temų buvo atkurti pasitikėjimą Europos pramone ir pramonininkais, buvo prezidentės sprendimas. 

Nors „Business Europe“ vienija pramonininkus, jos įtaka kur kas platesnė. „Business Europe“ pasisako Europos fiskalinės ir monetarinės politikos klausimais, sprendžia investicijų pritraukimo ir užsienio prekybos problemas.

Paprašytas pakomentuoti, kodėl į prezidentūrą svečiai buvo pakviesti vieni, be Lietuvos pramonininkų atstovų, nors paprastai tokių vizitų metu dalyvauja ir priimančios organizacijos atstovai, LPK prezidentas Robertas Dargis buvo nekalbus.

R.Dargis 15min.lt tik informavo, jog ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Lietuvos pramonininkų konfederacijos neignoravo: „Kartu su „Business Europe“ prezidente esame pakviesti dalyvauti darbiniuose pietuose su premjeru, kurių metu aptarsime pramonės padėtį Europoje. Taip pat dalyvausime susitikime su ūkio ministru, kurio metu daugiau dėmesio bus skiriama Lietuvai.“

LPK yra „Business Europe“ narė. Pasak R.Dargio, šis vizitas itin svarbus Lietuvai, nes „Business Europe“ turi skyrius 35 Europos valstybėse ir vienija daugiau nei 20 mln. įmonių: „Tai pirmas E.Marcegaglia, kaip organizacijos prezidentės, vizitas. Ji atvyksta į ES pirmininkaujančią šalį ir nori susipažinti su mums kylančiais iššūkiais. Tai stipriausias verslo balsas Europoje, kuris formuoja aiškią proverslišką, proindustrinę Europos politiką. Neatkūrus pasitikėjimo pramone ir pramonininkais, negalime net kalbėti apie Europos atsigavimą. Ponios E.Marcegaglia vizitas mums yra labai svarbus“, – sakė R.Dargis.

Po susitikimo su Europos pramonininkų vadovais prezidentūra išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog pokalbio metu Lietuvos prezidentė pabrėžė, kad Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai ir Europos verslo prioritetai sutampa. Todėl bendras darbas visų europiečių vardan bus labai svarbus. Pasak Dalio Grybauskaitės, būtina užtikrinti jaunimo karjeros galimybes, todėl verslas turėtų dar aktyviau prisidėti sprendžiant jaunimo nedarbo problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius