-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vievio paukštyną gelbėja „Kauno grūdai“, pusė vištų priklauso „Swedbank“

Finansinių sunkumų turinčios vienos didžiausių Lietuvos paukštininkystės bendrovių Vievio paukštynas veikla grįžta į normalų ritmą, nes jau kuris laikas įmonės reikalais rūpinasi „Kauno grūdai“.
Paukštynas
Paukštynas / Photos.com nuotr.

„Vištas prižiūrėsime tiek, kiek reikės, tikrai nepaliksime jų badauti“, – eversus.lt sakė sakė „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys.

Pasak jo, bendrovė teisę į pusę paukščių įgijo, kai iš dar vienos kreditorės „Imlitex“ perpirko skolą. Kita dalis paukščių priklauso „Swedbank“. Iš viso paukštyne yra 900 tūkst. vištų dedeklių.

„Dabar šeriame visas Vievio paukštyno vištas, kurioms per mėnesį reikia iki 4 tūkst. tonų pašarų. Visi laukia teismų pabaigos, tačiau mes vištas prižiūrėsime tiek, kiek reikės, tikrai nepaliksime jų badauti“, – tikino T.Barštys. Už tai Kauno įmonė pasiima tam tikrą kiekį kiaušinių. Tokie mainai jai naudingi, nes kiaušinius į prekybos taškus kauniečiai išvežioja kartu su savo gaminama paukštiena.

„Mes norėjome restruktūrizuoti Vievio paukštyną, tačiau tokį mūsų prašymą teismas atmetė. Tačiau pats bendrovės verslas mus ir toliau domina“, – neslepia T.Barštys.

Modernų Vievio paukštyną į finansinius sunkumus, jo teigimu, pastūmėjo aplinkybė, kad 2010 metais grūdų kainos negailestingai kopė aukštyn, o kiaušinių kaina nedidėjo.

Skelbiama, kad šiuo metu paukštyno skolos siekia daugiau nei 50 mln. litų, tačiau norint, kad kiaušinių verslas nežlugtų, reikia naujų investicijų, nes vištų narvai iki 2012 metų turi būti sutvarkyti pagal Europos Sąjungos reikalavimus.

Nutartis dėl Vievio įmonės bankroto bylos iškėlimo yra apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius