-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus meras Raimundas Alekna: daugiabučių likimas – vilniečių rankose

Vilniaus meras Raimundas Alekna pripažįsta, kad miesto daugiabučių administravimo rinkoje yra problemų, tačiau jas esą turi spręsti patys vilniečiai.
Pasitikėjimą praradusį Vilių Navicką pakeitė Raimundas Alekna
Raimundas Alekna / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taip meras reaguoja į Konkurencijos tarybos priekaištus dėl to, kad didelę dalį sostinės daugiabučių administruoja koncerno „Icor“ (ankstesnis pavadinimas – „Rubicon Group“) valdoma bendrovė „City Service“, penktadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

„Norėtųsi matyti kitokią situaciją daugiabučių namų administravimo rinkoje – siekiamybė yra aktyvesnė pačių gyventojų veikla, spartesnis bendrijų kūrimas“, – „Vilniaus dienai“ sakė R.Alekna.

Pasak jo, aktyvesnis daugiabučių savininkų bendrijų steigimas galėtų ne tik išsklaidyti konkurencijos sargų abejones, bet ir suteikti daugiau laisvės vilniečiams. „Gyventojų įsteigta bendrija gali lanksčiau rinktis namo administravimo būdą – administruoti pati ar naudotis geriausiai jos poreikius atitinkančių įmonių paslaugomis. Beje, ir šiandien yra sudarytos sąlygos gyventojams pasirinkti jų namą administruosiančią bendrovę, o jeigu šios darbas netenkina – rinktis kitą įmonę“, – aiškino R.Alekna.

Meras laikosi nuostatos, kad galimas grėsmes sąžiningai konkurencijai daugiabučių administravimo rinkoje likviduoti turi ne savivaldybė, o pati Konkurencijos taryba.

Konkurencijos tarybos duomenimis, „City Service“ rinkos dalis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje dar 2008 metais siekė apie 30 proc. ir daugiau. „City Service“ tvirtina, kad bendrovės užimama rinkos dalis, Statistikos departamento duomenimis, sostinėje nesiekia nė 25 proc.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius