-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniui teks rinktis kitą gatvių apšvietimo modernizavimo modelį – sutartis su „Gemmo“ nutraukta

Vilniaus gatvių apšvietimo tinklus turėjusi renovuoti Italijos kompanija „Gemmo“ nepateikė savivaldybei finansavimo šaltinių, todėl sutartis, turėjusi įsigalioti 2015 metų balandžio 28 dieną, neįsigaliojo. Naują apšvietimo sistemų modernizavimo modelį žadama pristatyti jau artimiausiu metu.
Gatvių apšvietimo žibintai
Gatvių apšvietimo žibintai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vilnius turi būti šviesus ir sostinėje esantys 44 tūkst. šviestuvų, kurie paskutinį kartą buvo atnaujinti 2000 metais, turi būti modernizuoti. Vis dėlto, prieš metus skambiai paskelbti planai moderniai apšviesti Vilnių taip ir liko popieriuje ir be finansavimo, tad natūralu, kad tokia sutartis neturi įsigalioti. Ji nenaudinga miestui“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Merui pritaria ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė: „Dabar savivaldybė turės apsispręsti, ar modernizuoti gatvės apšvietimo tinklus pati, ar pritraukti tam tikslui Europos Sąjungos lėšų, ar skelbti naują konkursą. Visą tai paaiškės artimiausiu metu. Mūsų tikslas – įgyvendinti šią pertvarką geriausiu būdu miesto bendruomenei ir pritraukus optimalias investicijas.“ 

Vilniaus savivaldybės pranešime taip pat rašoma, kad meras atkreipia dėmesį ir į apverktiną pačios savivaldybės įmonės „Vilniaus gatvių apšvietimo tinklai“ būklę – įmonė skolinga rangovams ir LESTO 5,2 mln. eurų.

„Padarysime viską, kad tinkamai tvarkantis, įmonė būtų valdoma efektyviau“, – teigia miesto ūkį kuruojantis Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Vilniaus miesto savivaldybė sutartį su „Gemmo“  pasirašė prieš metus, o nuo balandžio 28 dienos turėjo būti pradėta vykdyti sostinės gatvės apšvietimo tinklų renovacija. Tačiau šie darbai neprasidėjo, mat Italijos įmonė, savivaldybės duomenimis, neturi lėšų vykdyti renovaciją.

„Gemmo“ prašė Vilniaus savivaldybės pratęsti dar dviem mėnesiams terminą, per kurį ketinta rasti finansavimo šaltinį. Bet senoji taryba to padaryti nebesuspėjo, buvo pritarta tik pateikimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius