Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos E.ON rengiasi pertvarkyti verslą

Didžiausia Vokietijos elektros energijos tiekėja E.ON ketina pertvarkyti verslą, kad galėtų daugiau dėmesio skirti veiklai atsinaujinančiųjų energijos išteklių srityje.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E.ON 2016 metais suskaidys verslą į dvi įmones, vienai iš kurių atiteks energijos gamybos iš įprastų šaltinių ir energijos prekybos turtas. Kita įmonė sutelks dėmesį į atsinaujinančiuosius energijos šaltinius, skirstymo tinklus ir kompleksinių paslaugų vartotojams teikimą.

„Esame tikri, kad į esminius pokyčius pasaulio energetikos rinkose būtina reaguoti“, – pareiškė įmonės vadovas Johannesas Teyssenas .

„Esamas platus E.ON verslo modelis nebėra tinkamas šiems naujiems iššūkiams atlaikyti. Dvi atskiros įmonės, sutelkiančios dėmesį į aiškias sritis, siūlo geriausias ateities perspektyvas“, – pridūrė jis.

E.ON taip pat pranešė visą savo verslą Ispanijoje ir Portugalijoje pardavusi Australijos investicijų įmonei „Macquarie“ už 2,5 mlrd. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius