-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejus ir buriuotojus netenkina Šventosios uosto rinkliavų įkainiai

Šventosios uoste juda darbai, kad pirmieji laivai čia galėtų švartuot is birželį, iki to laiko norima turėti patvirtinus ir rinkliavų dydžius, tačiau siūlomi įkainiai bent šiai vasarai jau atbaidė žvejų norą švartuotis būsimame uostelyje, rinkliavų dydžiais stebisi ir buriuotojai.
Žvejys.
Žvejys. / Alvydo Opulskio/15min.lt nuotr.

Priekrantės žvejui laivelio švartavimo para kainuotų 25 litų, o visas mėnuo – 300 litų, trečiadienį informuoja „Verslo žinios“.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šiuos įkainius nustatė remdamasi kitų Lietuvoje esančių uostelių įkainiais.

Šventosios uosto direktorė Airida Čėsnienė sako, kad žvejų nenoras mokėti natūralus, nes iki šiol uostu jie galėjo naudotis nemokamai.

„Uosto krantinių nepastato, o jau rinkliavas nustato, ten juk nieko nebus, niekas tų laivų nesaugos. Mums tos plaukiojančios prieplaukos nereikalingos, kai sutvarkys krantines – tada kitas dalykas. Dabar Klaipėdoje, kur viskas yra, žvejai moka po 200 litų per mėnesį“, –nepatenkintas būsimais įkainiais Šventosios žvejys ir Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos Šventosios padalinio vadovas Antanas Valiukas.

Lietuvos buriuotojų sąjungos tarybos narys Valdemaras Vizbaras stebisi, kad niekas neatliko jokio tyrimo, kiek į Šventosios uostą gali atplaukti jachtų, o buriuotojai, pasak jo, į vieną ar kitą uostą užsuka ne šiaip sau, o dėl gerų paslaugų arba dėl to, kad išties jame yra ką veikti.

„Bent iš pradžių reikėtų mažesnius įkainius nustatyti, pasižiūrėti, ar kas užsuks. Bet čia viskas atvirkščiai – pirma nustato mokesčius, paskui taiko nuolaidas“, – svarsto V. Vizbaras.

Pasak jo, įprasta, kad užsienio uostuose taikomi skirtingi įkainiai vietiniams ir svečiams.

Uosto direkcijos atstovų teigimu, kol kas pateiktame ministrui projekte nėra išskirti rinkliavų dydžiai lietuviams ir užsieniečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius