-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 priežasčių, kodėl verta pirkti internetu

Savaitgalio išvyka į parduotuvę yra tikra kančia? Grįžę namo norite kristi veidu į pagalvę? Kaltinate save spontanišku išlaidavimu? Jei bent į vieną šių klausimų atsakėte teigiamai, tai ženklas, kad jums pats metas pradėti pirkti internetu. Statistika rodo, kad apie 30 proc. gyventojų nėra išbandę šių paslaugų . Pateikiame 10 priežasčių, kodėl tai daryti verta.
Interneto naršyklė
Interneto naršyklė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prekyba Internetas

E. prekyba – viena iš elektroninių paslaugų rūšių. Siekiama, kad ji būtų

paprasta, patogi, vienodai prieinama visiems žmonėms. E. prekybos tobulinimas yra vienas iš 2014–2020 m. ES fondų investicijų prioritetų. ES investicijomis bus skatinama kurti įrankius, kurie padėtų verslui geriau organizuoti e. prekybą.

1. Patogumas

Neabejotina, pirkimas internetu visame pasaulyje sparčiai išpopuliarėjo būtent dėl šios priežasties. Pernai Lietuvoje 57 proc. gyventojų naudojosi internetu tam, kad rastų informaciją apie prekes ar paslaugas, o 32 proc. pirko. Internetu galite pirkti ne tik iš namų, tačiau būdami bet kur, kur yra įrengtas interneto ryšys – Lietuvoje yra įrengta šimtai viešųjų interneto prieigos taškų, dažniausiai bibliotekose. Kokioje kitoje parduotuvėje galite apsipirkinėti, būdami bibliotekoje, vilkėdami pižama ar gulėdami hamake 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę? Ne mažiau svarbu, kad internetinės parduotuvės dirba ir per visas kalendorines šventes. Nereikia ieškoti laisvos vietos automobilių stovėjimo aikštelėje, stovėti ilgose eilėse, laukti parduotuvės darbuotojų pagalbos – perkant internetu visa parduotuvė priklauso tik jums, o keliauti po virtualios parduotuvės lentynas galite vos keliais mygtuko paspaudimais.

2. Mažesnės kainos

Internetu perkamos prekės neretai būna pigesnės nei parduotuvėse. Tai paaiškinti labai paprasta: nereikia mokėti už nuomą prekybos centre, mažesnės išlaidos darbuotojams ir t.t. Tai dažnai nulemia ir mažesnę vartotojo mokamą galutinę prekės kainą. Dar vienas svarbus aspektas – platus pasirinkimas, nes galima pirkti iš viso pasaulio. Atsisiųsti jų mums niekas nedraudžia. Projekto „Bibliotekos pažangai“ atliktas tyrimas rodo, kad ketvirtadaliui žmonių internetas bibliotekoje padėjo įsigyti prekių ar paslaugų, o taip pat padidinti pajamas (19 proc.) ar papildomai užsidirbti (11 proc.).

3. Jokių papildomų išlaidų

Apsipirkimas tradicinėse parduotuvėse neatsiejamas nuo daugybės kitų išlaidų – mokame už kurą ar taksi paslaugas, kartais tenka susimokėti ir už automobilio statymą. Kai reikiamo daikto paieškos tampa visos dienos maratonu po prekybos centrus, neabejotinai išalkstame ir užsukame į vieną kitą restoraną. Jei išsiruošiame su visa šeima, papildomas išlaidas reikėtų dauginti iš keturių. Kartais net nepastebime, kad pats apsipirkimo procesas kainavo brangiau nei įsigytas daiktas.

4. Mažiau spontaniškų pirkinių

Neretai iš prekybos centro grįžtame įsigiję daiktų, kurių mūsų pirkinių sąraše apskritai nebuvo. Kartais susigundome prie kasos sudėtais niekučiais, kartais patenkame į parduotuvės darbuotojų pinkles. Anokia paslaptis, kad kiekvienas pardavėjas siekia parduoti daugiau ir tokiu būdu padidinti priedą prie savo atlyginimo, todėl taip noriai žeria mums komplimentus ir vieną po kitos į kabiną neša prie naujo sijono tinkančias palaidines. Po tokių besišypsančios pardavėjos pastangų pasakyti „ne“ tampa nemalonu.

5. Greitai išmokstama

Išmokti pirkti internetu nereikia didelių pastangų – jei tai darote bibliotekoje, naudotis internetu jums padės ir patars bibliotekininkai, kurie turi tam reikiamą kvalifikaciją. Tyrimas atskleidė, kad bibliotekininkų pagalba yra viena iš svarbių priežasčių, skatinančių gyventojus rinktis internetą bibliotekose. Bibliotekininkų konsultacijos nuolat arba dažnai prašo 31 proc. vartotojų.

6. Paprastas prekių grąžinimas

Jei anksčiau nepatikusias ir netikusias prekes tekdavo siųsti paštu, dabar dauguma pardavėjų suteikia galimybę jas atnešti į realias parduotuves prekybos centruose ar perduoti kurjeriui. Per kelias minutes galite atgauti pinigus arba išsirinkti tai, kas jums tinka. Tokią galimybę suteikia didžioji dauguma drabužių ir batų pardavėjų, kurių prekes galite įsigyti Lietuvoje.

7. Platus pasirinkimas

Jūsų pasirinkimo neriboja niekas. Prekės į jūsų namus gali atkeliauti iš bet kurios pasaulio vietos. Galite pirkti drabužius ar namų dekoro prekes iš Italijos, Prancūzijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ar net Australijos kelionei neišleisdami nė cento. Jei gyvenate mažesniame Lietuvos mieste, jums irgi nebereikia keliauti šimto kilometrų iki artimiausio didesnio prekybos centro, kad įsigytumėte batus. Pastaraisiais metais Lietuvoje veikti pradėjo ne viena žinomo mažmeninės prekybos tinklo, parduodančio drabužius ar avalynę, parduotuvė.

8. Lengva palyginti kainas

Palyginti skirtingų pardavėjų prekes ir jų savybes irgi lengviau internetu. Vienu metu savo naršyklėje galite atidaryti nors ir penkis elektroninių parduotuvių langus. Įsivaizduokite, kaip toks tyrimas atrodytų realybėje. Jei parduotuvės įsikūrusios skirtingose miesto vietose? Norite pasidomėti kitų pirkėjų atsiliepimais? Viskas irgi labai paprasta – kelios minutės paieškos sistemoje, ir daugybė skirtingų nuomonių jau jūsų kompiuterio ekrane.

9. Dovanas nusiųs ir supakuos už jus

Jei jums brangūs ir svarbūs žmonės išsibarstę po visą Lietuvą ar pasaulį, aplankyti ir apdovanoti kiekvieną tikrai sudėtinga. Išrinkus ir užsakius dovanas internetu, jos tikrai pasieks jūsų artimuosius. Nereiks rūpintis nei jų pakavimu, nei siuntimu. Sutaupysite ne tik laiko, bet ir pinigų. Pašto išlaidos brangsta beveik kasmet.

10. Daugybė retų prekių

Internete rasti retų prekių labai nesudėtinga. Jei turite neįprastu pomėgių, kolekcionuojate netradicinius dalykus, klausotės mūsų šalyje nepopuliarios muzikos, rasti visko vien mūsų šalyje veikiančiose parduotuvėse yra sudėtinga. Panaršę internete nesunkiai įsitikinsite, kad viskas pasiekiama. Tikėtina, kad ir bendraminčių atrasite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius