Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Registracija į polikliniką: renkatės internetą ar gaištat laiką telefonu?

Užsiregistruoti pas gydytoja į polikliniką anksčiau būdavo ne tokia jau ir paprasta užduotis. Dažnas dar prisimena, kaip ilgai tekdavo „kabėti“ ant laido, kol telefone išgirsti ne dažnus pyptelėjimus, kurie reiškia užimtą liniją, o signalą, kuris teikia vilties, kad bus atsiliepta. Šiandien didžioji dalis šalies poliklinikų jau teikia greitas ir patogias e. registracijos paslaugas. Nors besinaudojančių tradiciniais registravimosi būdais dar yra, statistika rodo, kad elektroninį būdą besirenkančių gyventojų vis daugėja.
Internetas
Internetas / 123rf.com nuotr.

Maloniau ir greičiau

Internetu į poliklinikas besiregistruojantys gyventojai įvardija ne vieną elektroninių paslaugų privalumą. Prieš gerus metus internetu pas medikus pradėjusi registruotis 36-erių Agneta tikina, kad visų pirma jai patinka, jog mato visus laisvus laikus iš karto ir gali suderinti su savo kalendoriumi. „Kai registruojiesi telefonu, tavęs klausia, kada nori, arba sako – laisvas laikas yra ryt, poryt. Savaime aišku, kad negali klausinėti, o dar po dienos, dar kitą dieną? Kai registruojuosi internetu, galiu matyti, kada gydytojas yra laisvas mėnesį į priekį ar du ir pasiderinti tinkamiausią dieną, kada galiu atvykti“, – vieną iš e. paslaugos privalumų vardijo pašnekovė.

Kai registruojuosi internetu, galiu matyti, kada gydytojas yra laisvas mėnesį į priekį ar du ir pasiderinti tinkamiausią dieną, kada galiu atvykti.

Moteris taip pat pridūrė, kad taip ji sutaupo laiko, mat prisiskambinti į registratūrą iš pirmo karto retai pavyksta. Taigi telefoninei registracijai reikia ištaikyti daugiau laiko, be to „tilpti“ ir į registratūros darbo valandas, o internetu – prisėdi, kai tik gali, net ir vėlų vakarą, ir darbas būna atliktas.

Elektroninį registravimosi pas gydytojus būdą mieliau renkasi ir trisdešimtmetis Artūras. „Aš suprantu, galbūt natūralus bendravimas ir yra privalumas, tačiau paskambinus kitame gale neretai išgirsti nemalonų, suirzusį toną. Jei ko nesupranti ar perklausi, jautiesi nemaloniai, todėl neskambinu jau kuris laikas“, – aiškino vyras. Pastarasis tikino, kad vienas didžiausių privalumų, kad taip pat greitai, kaip užsiregistravai, internetu gali vizitą ir atšaukti, jei netyčia pasikeitė planai. O be to – jei netyčia pamirštum, kad esi užsiregistravęs, dieną prieš apsilankymą, gauni priminimo žinutę – tai, pasak Tomo, šiais laikais, kai visi labai skuba ir daug ką pamirštą, tikrai praverčia.

123rf.com nuotr./Kompiuteris
123rf.com nuotr./Kompiuteris

Nepasitiki

Antakalnio poliklinikoje paklaustas, kaip registruojasi pas medikus, 67-erių Stasys tikino, kad kartais paskambina telefonu, o kartais kitam vizitui užsiregistruoja pačioje poliklinikoje, išeidamas iš gydytojos. Registruotis internetu vyras tikino nebandęs, neneigė, kad tai galbūt ir patogiau, tačiau priskyrė tai jaunajai kartai. Stasys aiškino, kad daugumai vyresnio amžiaus žmonių reikia žodinio patvirtinimo „taip, užregistruota“. Tada, pasak pašnekovo, jautiesi ramus.

Tiesa, Stasys prisipažino, kad kartais internetu į polikliniką jį užregistruoja sūnus ir nesklandumų lyg ir nebuvo. Tačiau pats pašnekovas aiškino, kad kol kas prie kompiuterio sėsti nenori.

Šiuo metu be registravimosi internetu į polikliniką Elektroninės valdžios vartai portalas www.e.portalaspaslaugos.lt siūlo dar 670 gyventojams aktualių kasdienių paslaugų. Per šį portalą pasiekiamos e. paslaugos ir toliau bus tobulinamos panaudojant Europos Sąjungos fondų investicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius